Здобутки Луганщини на XI Міжнародній виставці «Інноватика в сучасній освіті»



«Інноватика в сучасній освіті» – єдиний професійний форум освітніх, наукових і науково-технічних інновацій в Україні, на якому широко представлені інноваційні досягнення галузі освіти.

Для освітян Луганщини 2019 р. – ювілейний: 20 років активної участі та численних перемог на міжнародних освітянських виставках!

Цієї осені в межах заходів XI Міжнародної виставки «Інноватика в сучасній освіті» педагоги Луганської області гідно представили авторські ідеї і практичні напрацювання щодо інноваційного розвитку національної системи освіти. Луганці долучились до проведення науково-практичних конференцій, семінарів, презентацій, майстер-класів, дискусійних панелей, воркшопів, відкритих уроків, на яких обговорювались ключові питання вдосконалення системи освіти України та її входження як рівноправного партнера у європейське освітнє і наукове співтовариство, упровадження нових форм та технологій науково-освітньої діяльності, налагодження тісної співпраці з закордонними освітніми партнерами, участі в міжнародних наукових програмах і проєктах, демонструвались інноваційні розробки закладів освіти, наукових установ та підприємств.

За ініціативи та організації Луганського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти 22 жовтня 2019 року був проведений круглий стіл «Технологія використання електронного освітнього ігрового ресурсу Multimind в освітньому процесі початкової школи» для науково-педагогічних працівників, керівників і педагогів закладів освіти, працівників обласних інститутів післядипломної педагогічної освіти.

На засіданні обговорювались актуальні питання проєктування технологічного забезпеченння освітнього процесу з використання ігрового ресурсу Multimind, умови ефективного впровадження ігрового ресурсу в освітній процес початкової школи, аналізу ефективності впровадження технології, унесення корективів у технологію використання ЕОІР Multimind, забезпечення наставницької підтримки учасників експерименту. Учасники круглого столу були зацікавлені представленим матеріалом та акцентували на необхідності  формування сучасного освітнього середовища початкової школи з використанням електронних освітніх ігрових ресурсів.

Доповідачі отримали сертифікати Одинадцятої міжнародної виставки «Інноватика в сучасній освіті».

У конкурсній програмі за тематичними номінаціями 8 закладів освіти Луганської області були заслужено відзначені медалями. У колекції нашого регіону 6 золотих, 1 срібна та 1 бронзова нагороди.

Вітаймо переможців:

у номінації «Інновації у формуванні та розвитку педагогічної майстерності в умовах вимог Нової української школи»

  • Золота медаль – Луганський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти; Попаснянська загальноосвітня школа I–III ступенів № 21 Попаснянської районної ради Луганської області;

у номінації «Інноваційна діяльність закладів освіти – ресурс забезпечення якості освіти»

  • Золота медаль – Старобільська гімназія Старобільської районної ради Луганської області;

у номінації «Упровадження інноваційних підходів, методів і форм при викладанні предметів природничо-математичного циклу»

  • Золота медаль – Золотівська багатопрофільна гімназія Попаснянської районної ради Луганської області
  • Срібна медаль – комунальний заклад «Лисичанська загальноосвітня школа І–ІІІ ступенів № 7 Лисичанської міської ради Луганської області»;

у номінації «Розробка та впровадження інноваційних засобів навчання, проєктів, програм і рішень у закладах освіти»

  • Золота медаль – Сєвєродонецький міський Центр еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді відділу освіти Сєвєродонецької міської ради Луганської області та комунальний заклад «Валуйська загальноосвітня школа № 1 І–ІІІ ступенів Станично-Луганського району Луганської області» (дебютант виставки);
  • Бронзова медаль – Лисичанський багатопрофільний ліцей Лисичанської міської ради Луганської області.

Педагоги Луганщини – сучасні, невтомні в професійному пошуку, креативні й талановиті, завжди на крок попереду в освітніх новаціях, саме тому закономірними є перемоги на міжнародному та всеукраїнському рівнях! Вітаємо!