Здорова та освічена Луганщина – це пріоритети розвитку, – Сергій Філь



У Луганській області буде відремонтовано 33 навчальних заклади середньої освіти та 13 дошкільних закладів. Про це повідомив виконуючий обов′язки голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Філь під час Ради регіонального розвитку Луганської області сьогодні, 7 березня.

Він презентував План перспективного розвитку Луганської області на 2019-2021 роки.

«Будь-які зміни починаються з людей. Розвиток людського капіталу – це необхідна передумова для будь-якого поступального руху вперед. Тому наш перший пріоритет – це освічена Луганщина», – зауважив Сергій Філь. Для досягнення цієї мети протягом 2019-2021 років планується повністю завершити формування нового освітнього простору. Загалом у сфері освіти планується реалізувати 131 проект.

Окрему увагу буде приділено опорним начальним закладам, що утворені в об′єднаних територіальних громадах Луганщини. Відтак, заплановано створення опорної школи в Сватівському районі та проведення капітальних ремонтів у 6 опорних навчальних закладах.  У 53 навчальних закладах буде проведено реконструкцію систем опалення з використанням енергоефективних технологій.

Говорячи про укріплення вищої освіти, Сергій Філь повідомив про капітальний ремонт ДЗ «Луганський національний університет ім. Тараса Шевченка», а також про повернення Луганського національного аграрного університету з м. Харкова до Луганської області.