Зима, що нас змінила 



Усі вищі навчальні заклади Луганщини 18-20 лютого долучилися до заходів, присвячених вшануванню пам’яті Героїв Небесної Сотні.

На честь вшанування пам’яті загиблих на Майдані, в Лисичанському педагогічному коледжі реалізована програма заходів, що передбачала екскурсію до Зали Слави та подвигу, де продемонстровано тематичну експозицію «Зима, що нас змінила» та  відбувся перфоманс «Вони тримають над нами небо…», який доторкнувся душі кожного з  присутніх.

Учасники першої частини вистави перетворилися на справжніх «майданівців», які силою слова та власними діями відстоювали європейське майбутнє України. Кожен подих, кожен звук був пронизаний патріотизмом, героїзмом, болем за втрачені життя українських синів – борців за справжню незалежність, мужніх і відданих воїнів. Почесними гостями заходу стали бійці батальйону «Тернопіль» та волонтери національного корпусу маскувальних сіток «Луганщина».

Події 20 лютого 2014 року стали точкою відліку нашої незалежності. Хто б міг тоді подумати, що життя, віддані за свободу і гідність на Київському Майдані, стануть не останньою платою нашого народу за свою незалежність. 

Друга частина міні-вистави втілювала образи учасників антитерористичної операції на сході України. Які, мабуть, в останню хвилину свого життя згадували свою домівку, хтось свою дівчину чи сестричку, хтось мамині смаколики або друзів з університету. Але вони лишалися там, у пеклі війни, і з Україною в серці. Юні хлопці, чоловіки та жінки вже ніколи не повернуться додому, не обіймуть близьких, не посміхнуться друзям. Сумно і боляче. Хто б міг подумати, що в 21 столітті, після всього, що пережила наша (і не тільки) держава, все повториться знову. Схоже, людство не квапиться вчитись на своїх помилках…

Незвичайним моментом стало акапельне виконання Державного Гімну України, яке підтримали всі присутні, та парад державної символіки.