ЗМІНИМО КРАЇНУ РАЗОМ



За ініціативи голови Луганської обласної державної адміністрації-керівника військово-цивільної адміністрації Юрія Григорійовича Гарбуза в рамках Угоди про співробітництво за пілотним проектом «Змінимо країну разом» стала міцним поштовхом до плідної співпраці педагогів Луганщини та Львівщини, які вкотре довели, що географія – не завжди різність, роз’єднання і непорозуміння. Адже набутий досвід говорить про повноцінну духовну злуку жителів різних куточків нашої Держави.

Стартувала програма педагогічного та культурного обміну між навчальними закладами Луганської та Львівської областей у жовтні 2016 року.

20 жовтня з м. Сєвєродонецька 50 кращих педагогів Луганської області виїхали до Львова, а вже 24 жовтня Луганщина урочисто зустріла 26 кращих освітян Львівської області.

Педагоги Луганщини і Львівщини стали започатковувачами  великої і надзвичайно важливої діяльності щодо об’єднання різних полюсів однієї великої незалежної України.

Як можна знівелювати кордони і недовіру між людьми?

В першу чергу, працею, як потужним чинником розвіювання застарілих міфів, як могутнім стрижнем, що зміцнює відносини на рівні особистостей і професіоналів.

Важливою подією для освітян Луганщини став другий візит у квітні 2017 року до міста Лева з метою підготовки до впровадження концепції Нової української школи.

Проект «Змінимо країну разом!» набирає обертів і сьогодні.

18 жовтня 2017 року у Луганському обласному академічному українському  музично-драматичному театрі Луганщина урочисто зустрічала 48 педагогів і представників культури із Західної України та проводжала делегацію з 50 вчителів загальноосвітніх навчальних закладів Луганської  області, яка вирушає до Львівщини. Переважна більшість учасників проекту – переможці Всеукраїнських, обласних, районних конкурсів та проектів, переможці обласного етапу конкурсу «Учитель року».

Учасників делегацій об’єднує високий професіоналізм, любов до своєї справи, патріотична позиція та щире бажання змінювати країну на краще.

Гостей привітав голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник військово-цивільної адміністрації Юрій Григорійович Гарбуз, директор Департаменту освіти і науки Юрій Вікторович Стецюк, керівники управлінь (відділів) освіти міських рад та райдержадміністрацій.

У своєму зверненні до делегації Юрій Гарбуз наголосив, що вчителі, які приїхали на Луганщину – справжні герої, готові не на словах, а своїми справами зміцнювати єдність нашої країни.

Шановних гостей чекають у навчальних закладах міст і районів Луганщини, бо плідне професійне спілкування, безпосереднє знайомство з історією, традиціями, витоками духовності нашого краю дасть  їм унікальну можливість не лише доторкнутися, але й професійно,  інтелектуально і емоційно зануритися у коловир освітянських буднів Луганщини.

Щире захоплення гостей викликав виступ Луганського обласного академічного українського  музично-драматичного театру та ансамблю пісні та танцю «Радани» Луганської обласної філармонії.

Візит делегації триватиме до 27 жовтня 2017 року. Гостей чекає плідне професійне спілкування, знайомство з історією та традиціями нашого краю, змістовна культурна програма.