ЗНО з української мови та літератури



Сьогодні, 30 червня 2020 року, основна сесія зовнішнього незалежного оцінювання продовжилась обов’язковим для всіх учасників тестуванням з української мови та літератури.

Для задоволення потреб учасників ЗНО в Луганській області створено 26 пунктів проведення тестування з української мови та літератури, які розташовані у м. Сєвєродонецьку, Рубіжне, Лисичанську, Старобільску, Попасне, Сватове, смт. Біловодськ, Новоайдар та с-ще Широкий Станично-Луганського району. З метою створення безпечних умов для учасників та персоналу всі пункти проведення ЗНО оснащені захисними та дезінфікуючими засобами в повному обсязі.

Всі пункти проведення ЗНО з української мови та літератури своєчасно отримали контейнери з тестовими матеріалами, розрахованими на 406 аудиторій. Якісне проведення зовнішнього незалежного оцінювання з української мови та літератури забезпечували 1036 педагогічних працівників, які виконували обов’язки персоналу пунктів.

Для участі в ЗНО з української мови та літератури зареєструвався 6001 учасник. В день проведення тестування на пункти з’явилось 4444 учасників, що складає 74,1% від загальної кількості зареєстрованих.

Пропуск учасників до пункту проведення ЗНО розпочався о 09.50 та продовжувався до 10.50. Під час пропуску медичні працівники проводили термометрію, за результатами якої не було виявлено жодного учасника з ознаками ГРЗ.

Зовнішнє незалежне оцінювання з української мови та літератури розпочалось об 11 годині.

Тест з української мови та літератури у 2020 році складається із 58 завдань трьох форм, на виконання яких учасникам було відведено 180 хвилин.

Результат виконання завдань № 1-33 частини «Українська мова» та № 58 частини «Власне висловлення» буде зараховуватися, як державна підсумкова атестація з української мови для учасників, які цього року виявили бажання зарахувати результат ЗНО як ДПА. Максимальна кількість тестових балів, яку можна набрати за умови правильного виконання усіх зазначених тестових завдань складає 68 балів.

Результат виконання завдань всього тесту буде використовуватися під час прийому до закладів вищої освіти. Учасники, які виконають правильно всі завдання сертифікаційної роботи з української мови і літератури, зможуть набрати 104 тестових бали.

Учасники тестування, які не змогли взяти участь в зовнішньому оцінюванні через об’єктивні причини, можуть протягом 5 днів після тестування (ураховуючи день проведення) подати до Донецького регіонального центру оцінювання якості освіти заяву про участь у додатковій сесії ЗНО. Додаткова сесія ЗНО з української мови і літератури відбудеться 4 серпня.

За перебігом процедури зовнішнього незалежного оцінювання спостерігали 2 представники ЗМІ. Зовнішнє незалежне оцінювання з української мови та літератури відбулося без порушень процедури.

Наприкінці тижня в м. Сєвєродонецьк розпочинають роботу пункти перевірки сертифікаційних робіт з математики та української мови і літератури. Роботи учасників ЗНО будуть перевіряти 160 педагогічних працівників, які будуть виконувати обов’язки старших екзаменаторів та екзаменаторів.

Результати тестування з української мови і літератури будуть розміщені на інформаційних сторінках учасників ЗНО до 25 липня 2020 року. Після цього заклади загальної середньої освіти отримають результати державної підсумкової атестації своїх випускників.

Нагадуємо, що 2 липня відбудеться зовнішнє незалежне оцінювання з фізики. В області створено 2 пункти проведення ЗНО з фізики, які розташовані у м. Сєвєродонецьк.

1 та 3 липня в м. Сєвєродонецьк будуть функціонувати також пункти проведення ЄВІ (єдиного вступного іспиту) та ЄФВВ (єдиного фахового вступного випробування). Участь у ЄВІ та ЄФВВ беруть учасники, які мають намір продовжити навчання в магістратурі.