Зовнішнє незалежне оцінювання – 2016 на контролі Луганської облдержадміністрації та силових структур Луганської області



07 квітня 2016 року в Луганській обласній державній адміністрації відбулася  нарада з питань організації та проведення основної і додаткової сесій зовнішнього незалежного оцінювання під головуванням заступника голови Луганської обласної державної адміністрації Лішик О.П.

На нараду були запрошені представники: Департаменту освіти і науки та Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації, УСБ України в Луганській області, ГУНП України в Луганській області, Управління поліції охорони  в Луганській області, ГУДСНС України в Луганській області, служби спецзв’язку.

В.о. директора Департаменту освіти і науки Ткачова Т.М. доповіла про реєстрацію абітурієнтів Луганської області на ЗНО-2016 та підготовку освітян до зовнішнього оцінювання.

У 2016 році на ЗНО зареєструвалося 4331 особа. Із них випускники цього року – 3204, випускники минулих років – 1127. До обласних служб було доведено графік проведення основної (5.05-17.06.2016р.) та додаткової (14.06-4.07.2016р.) сесій ЗНО.

Зовнішнє незалежне оцінювання з української мови та літератури, математики, історії України відбудеться в кожному місті та районі Луганської області. Для цього створено 21 пункт проведення ЗНО. Усі пункти відповідають вимогам МОН України та Українського центру оцінювання якості освіти. ЗНО з інших предметів відбудеться у м.Сєвєродонецьк та Старобільскому районі. Додаткова сесія – у Сєвєродонецьку.

Для якісного проведення ЗНО залучено 955 педагогічних працівників, які мають сертифікат Донецького регіонального центру оцінювання якості освіти.

Найбільша кількість учасників, зареєстрованих на основну сесію зовнішнього незалежного оцінювання, з української мови і літератури –  4331особи, на історію України – 3158,  математику – 2442, біологію – 1575, на всі інші 8 предметів зареєстровано до 1000 учасників з кожного предмету. 

На ЗНО-2016 у Луганській області зареєструвалося 254 учні з непідконтрольної Україні території, які навчаються за екстернатною формою.

Ольга Петрівна Лішик запевнила всіх присутніх на нараді в тому, що Луганською обласною державною адміністрацією будуть створені всі належні умови щодо забезпечення випускників із непідконтрольної території Луганської області умовами проживання та переїзду до міст проходження ЗНО.

Силові структури і служби будуть супроводжувати проходження ЗНО в 2016 р. з метою його якісного проведення.