Зустріч освітян Луганщини з першим віце-спікером Верховної Ради України ІРИНОЮ ГЕРАЩЕНКО



129 липня 2016 року в навчальному корпусі Східноукраїнського національного університету імені Володимира відбулась зустріч професорсько-викладацького складу вищих навчальних закладів ІІІ-ІV рівнів акредитації з першим віце-спікером Верховної Ради України Іриною Геращенко, яка завітала із візитом до Сєвєродонецька.

Пані Ірина відвідала освітній центр «Донбас-Україна», що функціонує при СНУ імені В. Даля, ознайомилась з його роботою, передала книжки для бібліотеки університету.

2Зустріч з освітянами почалась з приємних хвилин нагородження працівників освіти Луганщини Почесними Грамотами Верховної Ради України. За заслуги перед Українським народом були нагороджені директор Золотівського професійного ліцею Кіященко Тетяна Робертівна, директор комунального закладу «Луганська Мала академія наук учнівської молоді» Бардаш Олена Юріївна та вчитель Сватівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 8 Сватівської районної ради Пономарьова Наталія Дмитрівна.

3До зустрічі долучились ректор Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля Поркуян Ольга Вікторівна, ректор Луганського національного університету імені Тараса Шевченка Савченко Сергій Вікторович, ректор Донбаського державного технічного університету Антощенко Микола Іванович,  ректор Луганського державного університету внутрішніх справ ім. Е.О.Дідоренка Комарницький  Віталій Мар’янович,  проректор Луганського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти Стецюк Юрій Вікторович, проректор Луганського державного медичного університету Овчаренко Микола Олексійович.

Під час спілкування керівництво вишів Луганщини піднімали питання про забезпечення працівників-переселенців службовим житлом або можливість пільгового кредитування для його придбання, про особливості розподілу місць державного замовлення для вищих навчальних закладів з урахуванням особливостей регіонів України,  про необхідність поновлення матеріально-технічної бази закладів, про відновлення залізничного сполучення сходу з іншими регіонами України  та багато інших проблем.

Ірина Геращенко відповіла на всі питання присутніх, в тому числі розповіла про перебіг переговорного процесу в Мінську, подякувала за роботу та виразила надію на скоріше встановлення миру в нашому регіоні.