Зустріч щодо відновлення освітньої діяльності Луганського національного аграрного університету на Луганщині



7 лютого 2019 року у Луганській обласній  військово-цивільній адміністрації  відбулась зустріч заступника голови Луганської ОВЦА Лішик О.П. з в.о. ректора Луганського національного аграрного університету Подольським Р.Ю.

В обговоренні важливих питань щодо відновлення освітньої діяльності Університету в Луганській області прийняли участь керівництво Департаменту освіти і науки Луганської ЛОДА – Стецюк Ю.В., Ткачова Т.М. та представники Університету.

У 2014 році, у зв’язку з військовими діями на Сході України, ЛНАУ був переміщений у м. Харків, де продовжував свою діяльність. Проте час і обставини вимагають подальшого розвитку ЛНАУ й активної підготовки фахівців для агропромислового комплексу саме на Луганщині.

Відповідно до Наказу Міністерства освіти і науки України № 925 від 20 серпня 2018 року «Про організацію освітнього процесу Луганському національному аграрному університеті», нова юридична адреса Університету є: Луганська область, м. Старобільськ, вул. Слобожанська, 68.

У ході зустрічі були обговорені питання взаємодії усіх зацікавлених сторін стосовно стратегії розвитку університету, відновлення навчальної та лабораторної бази функціонування університету, як освітньої та наукової інституції, створення нової інфраструктури, укріплення матеріально-технічної бази, кадрового забезпечення, соціально -побутових умов для викладачів та студентів.

Переміщення ЛНАУ в Луганську область є стратегічним та пріоритетним завданням для Луганської військово-цивільної адміністрації,  структурних підрозділів університету та є таким, що відповідає державній політиці у сфері освіти щодо функціонування тимчасово переміщених вищих навчальних закладів на території Луганської та Донецької областей.