Кенгуру скликає друзів



8 грудня 2017 року 1195 учнів 2-6 класів закладів загальної середньої освіти Луганської області взяли участь у Всеукраїнському етапі Міжнародного математичного конкурсу «Кенгуру». Це учні з міста Рубіжного, Біловодського, Міловського, Новопсковського, Попаснянського, Старобільського, Троїцького, Білокуракінського районів і Чмирівської територіальної громади.

Організатори конкурсу у Луганській області – Департамент освіти і науки Луганської облдержадміністрації, Луганська обласна мала академія наук учнівської молоді.

Міжнародний математичний конкурс «Кенгуру» в Україні проводиться під егідою ЮНЕСКО, за спільного сприяння Міністерства освіти і науки України та Міжнародної асоціації «Kangourou sans Frontieres» («Кенгуру без кордонів»). Вперше конкурс – математичну гру «Кенгуру» в нашій державі було проведено у 1997 році на Львівщині. Починаючи з 1999 року конкурс проводиться і на Луганщини.

З кожним роком зростає кількість юних математиків, які беруть участь у наймасовішому математичному конкурсі. 

Важливо, що всі учасники конкурсу, незалежно від результату, отримають відповідний сертифікат, збірники олімпіадних математичних завдань із розв’язками.

ІІ етап Міжнародного математичного конкурсу «КЕНГУРУ» для учнів 2-11 класів відбудеться 15 березня 2018 року.