Книга спогадів «У вогняному кільці. Оборона Луганського аеропорту» – дітям Луганщини



23 серпня 2018 року в Луганській обласній державній адміністрації за участю голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза, голови Львівської обласної ради Олександра Ганущина, учасників та очевидців трагічних подій  2014 року, сімей загиблих воїнів, військових, волонтерів, медиків, освітян відбулася презентація книги спогадів «У вогняному кільці. Оборона Луганського аеропорту».

У документальній хроніці описуються події, пов’язані з обороною міжнародного аеропорту «Луганськ» та прилеглих населених пунктів (квітень-початок вересня 2014 року), а також події, що передували окупації Луганська (зима-весна 2013-2014 років). Книга  є результатом першої в Україні спроби проаналізувати свідчення безпосередніх учасників однієї з найтрагічніших операцій початку російсько-української війни, що досі лишається маловідомою для більшості українців.

Видання делегація з дружньої Львівщини, яка бере участь в урочистостях до Дня Прапора  та Дня незалежності України на Луганщині, передала до бібліотек області. «Це видання мають отримати 600 бібліотек Луганщини, – повідомив Юрій Гарбуз під час презентації. – Таке рішення прийнято разом зі львівською спільнотою».

Нехай ніколи не зітруться з пам’яті трагічні події та героїчні вчинки захисників нашої незалежності, а книга допомагатиме виховувати гідних громадян України, готових до захисту нашої держави.