Коломийчиха та Стельмахівка зустрічають педагогів в рамках проекту «Змінимо країну разом»



img_20161026_11132726 жовтня 2016 року делегація педагогів зі Львівщини та Тернопільщини продовжили знайомство з навчальними закладами Сватівського району. Цього разу гості завітали до мальовничого куточку Сватівщини – сел Коломийчиха та Стельмахівка.

Коломийчиська ЗОШ І-ІІІ ст. – заклад, знаний своїми традиціями, міцним педагогічним колективом, намаганням з’єднати зусилля всіх зацікавлених сторін задля розвитку навчального закладу.

Все це пролунало у виступах директора школи  Лазурко О.Г.  та голови Коломийчиської сільської ради Чуніхіної Н.В. А далі розпочалося знайомство зі школою. Гості не просто ходили приміщенням, а активно і невимушено спілкувалися з колегами, адже професійні інтереси у вчителів однакові, і у кожного є свої власні напрацювання, педагогічні знахідки, професійні «родзинки».

13Спілкування продовжилося і в краєзнавчому музеї школи, де гості, роздивляючись експонати, розповідали про культурні та етнографічні цінності свого краю, ділилися спогадами про звичаї і традиції. Голова територіальної громади розповіла присутнім про розвиток села і провела екскурсію до дитячого садка, ФАПу, бібліотеки, до приміщення старовинної дерев’яної церкви.

24Гості із задоволенням переглянули у відремонтованому Будинку культури невеличкий концерт за участю школярів і маленьких аматорів-вихованців дитячого садочка «Калинка».

7Короткий переїзд – і на порозі НВК «Стельмахівська ЗОШ І-ІІ ст. – ДНЗ» гостей щиро привітала директор Радченко Г.М. З перших хвилин перебування в закладі гості потрапили у родинну, доброзичливу атмосферу, про що й відразу розповіли педагогам і дітлахам. І це цілком зрозуміло, адже Стельмахівська школа здавна славиться своєю тремтливою, родинною наповненістю. Екскурсія школою, перебування у Шевченківській світлиці, (яка, до речі, свого часу була визнана однією з кращих в районі), відвідини шкільного музею, перегляд концерту, який від щирого серця подарували діти гостям, народні пісні у виконанні педагогів на чолі з директором – все це налаштувало присутніх на тепле й відверте спілкування за чашкою чаю і допомогло духовному єднанню гостей із господарями закладу. Тому при прощанні колеги із Західної України, за їхніми словами,  вважали себе вже повноправними членами Стельмахівської шкільної родини.

На добру згадку про незабутню зустріч в обох закладах гості отримали невеличкі сувеніри, з любов’ю виготовлені школярами.