Команда Луганської області володарі Кубку України серед юнаків з велосипедного туризму



З 27 по 30 вересня 2018 року в м. Кропивницькому відбувся Кубок України серед юнаків з велосипедного туризму. В змаганнях взяли участь 14 команд старшої і молодшої вікової групи юнаків з різних областей України. До збірної команди Луганської області увійшли гуртківці Луганського обласного центру дитячо-юнацького туризму і краєзнавства у складі:

  • Левченко Микити, учня 9 класу Білокуракинської ЗОШ І-ІІІ ступенів № 1 Білокуракинської селищної ради;
  • Силкіна Дмитра, учня 9 класу Білокуракинської ЗОШ І-ІІІ ступенів № 1 Білокуракинської селищної ради;
  • Тимофєєвої Анни, учениці 9 класу Білокуракинської ЗОШ І-ІІІ ступенів № 1 Білокуракинської селищної ради;
  • Гапочки Дар’ї, учениці 9 класу Комишуваського НВК «ЗНЗ-ДНЗ» Попаснянської районної ради;
  • Кустова Реваза, учня 9 класу Кремінської ЗОШ І-ІІІ ступенів №1, Кремінської районної ради;
  • Шевченка Дмитра, учня 9 класу Кремінської ЗОШ І-ІІІ ступенів №1 Кремінської районної ради;

Очолили команду Олександр Вертеленко, методист Луганського обласного центру дитячо-юнацького туризму і краєзнавства та Олександ Болкун, вчитель Білокуракинської ЗОШ І-ІІІ ступенів № 1 Білокуракинської селищної ради, керівник гуртка «Велосипедний туризм» ЛОЦДЮТК.

До програми Кубку входили змагання на дистанціях: «Велоралі» (командні змагання) і комплексна дистанція (особисто-командні змагання).

В перший день юні велосипедисти змагалися на складній і довгій дистанціях «Велоралі»: команди за легендами та по картам прокладали 35 кілометровий маршрут по ґрунтовим і лісовим дорогам з різноманітними перешкодами і завданнями: рух по бездоріжжю, крутий підйом, піщана ділянка, подолання броду, орієнтування за допомогою карти, переправа через річку по колоді, рух за азимутом, надання до медичної допомоги та інше. В запеклій боротьбі команда Луганської області посіла І місце.

У другий день велотуристи змагалися на комплексній дистанції, до якої входили складні траси «Тріалу» та «Фігурне водіння велосипедом».

За результатами змагань в загальнокомандному заліку команда Луганської області зайняла І місце серед команд молодшої вікової групи і стали володарями Кубку України з велосипедного туризму.

Перемога команди стала можливою завдяки злагодженій роботі учасників та їх наставників – методиста Олександра Вертеленка та керівників гуртків «Велосипедний туризм» Олександра Болкуна, Олександра Степанова та Олексія Лабунського.

Вітаємо всіх учасників та керівників з достойною перемогою!