Комітет Верховної Ради України з питань науки і освіти відвідав Луганський національний університет імені Тараса Шевченка



2g9a2142-mov-still001В рамках проведення виїзного засідання Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти у Луганській області в ЛНУ імені Тараса Шевченка 28 вересня 2016 року відбулася зустріч  з науково-педагогічними працівниками університету, молодими вченими і представниками органів студентського самоврядування.

Як і годиться, почесних гостей Старобільщини зустріли хлібом-сіллю. Серед присутніх були  народні депутати України Олександр Володимирович Співаковський, Віталій Семенович Курило, заступник голови обласної державної адміністрації Ольга Лішик, директор Департаменту освіти і науки Луганської обласної державної адміністрації Юрій Стецюк, представники Міністерства освіти і науки України.

2g9a2150-mov-still001Гостям презентували онлайн-лекцію, проведену на розробленій працівниками університету власній платформі «Електронний університет». Платформа дозволяє проводити онлайн-лекції в реальному часі  та вивести організацію віддаленого й стаціонарного навчання на якісно новий рівень, який фактично не має аналогів в Україні.

Учасників засідання запросили до актової зали, де і відбулася запланована зустріч.

2g9a2150-mov-still0042g9a2151-mov-still00100026-mts-still001 Під час засідання відбулося обговорення актуальних питань щодо організації навчально-виховного процесу. Найгострішою проблемою сьогодні є недостатність  навчальних приміщень та гуртожитків для ЛНУ імені Тараса Шевченка у зв’язку з розширенням контингенту студентів у цьому навчальному році. Перший заступник Голови Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти Олександр Володимирович Співаковський зазначив, що це питання, перш за все,  повинно розглядатись на рівні обласної державної адміністрації.

Не залишилося поза увагою і питання підвищення стипендіального фонду. “Проектом бюджету наступного року буде передбачено два види стипендій: соціальні та академічні. Стипендіальний фонд буде збільшено на 576 млн. грн.”, − зазначив О.В. Співаковський.

Після засідання, яке відбулося в стінах університету, представників комітету зустрічали в с. Половинкине, де вони відвідали опорний навчальний заклад «Половинкинська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів Старобільської районної ради».