Конкурс «Левеня» на Луганщині



lev6 квітня 2016 року в навчальних закладах Луганської області відбувся Всеукраїнський учнівський фізичний конкурс «Левеня». Конкурс проходив у містах Сєверодонецьку, Рубіжному, Лисичанську, Біловодському, Сватівському, Марківському, Міловському, Кремінському, Новопськовському, Троїцькому, Новоайдарському, Попаснянському, Станично-Луганському та Старобільському районах.

Ідейними вдохновителями, організаторами конкурсу в Україні є викладачі Львівського фізико-математичного ліцею, а координатором в Луганській області – Луганська обласна мала академія наук учнівської молоді.

Участь школярів у конкурсі «Левеня» – це перші сходинки до вивчення природи, проведення досліджень, які сприятимуть поясненню фізичних явищ, виробленню нових фізичних гіпотез та теорій. розв’язати цікаві задачі та розвинути у себе логіку, ерудицію, креативне мислення, спостережливість за навколишнім середовищем.

Найбільш активну участь у цьому році взяли юні фізики навчальних закладів м. Сєвєродонецька (290 учнів), м. Рубіжного (144), Сватівського (135) та Старобільського районів (134). Загалом 1335 учнів області випробували свої знання з фізики, демонструючи не лише теоретичні напрацювання, але й вміння мислити, розв’язувати нестандартні цікаві задачі.

Конкурс у місті Рубіжне традиційно провели на базі Інституту хімічних технологій Східноукраїнського національного університету ім. Володимира Даля (м. Рубіжне). Написанню конкурсних завдань передували вітальні слова координатора конкурсу в Луганській області, доцента кафедри загальної фізики і технічної механіки, кандидата хімічних наук Гончарова В.В., який подякував учням за їх бажання вивчати точні науки, зокрема фізику. Також привітав юні таланти заступник директора інституту з наукової та навчальної роботи, кандидат хімічних наук Андрєєв П.Ю. Він звернув увагу юних фізиків на можливість отримати вищу освіту та кваліфікацію в технічних напрямках в межах Інституту хімічних технологій, який гостинно відкрив двері секціям Обласної очно-заочної школи Луганської обласної малої академії наук учнівської молоді.

Вітаємо всіх учасників конкурсу, бажаємо кожному учаснику, координаторам усіх рівнів плідної роботи і відмінних результатів. Хай всім щастить!