Конкурс фахової майстерності серед здобувачів професійної (професійно-технічної) освіти з професії «Маляр»



23 квітня 2019 року у ДНЗ «Сєвєродонецький професійний будівельний ліцей» було проведено ІІ етап (обласний) Всеукраїнського конкурсу фахової майстерності серед здобувачів освіти закладів професійної (професійно-технічної) освіти Луганщини з професії «Маляр». 

Зі словами привітання до учасників конкурсу звернулися головний спеціаліст відділу професійної освіти та науки Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Андрій Козорєзов, директор Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Луганській області Володимир Артюшенко, керівник об’єднання співвласників багатоквартирних будинків «Луч» Олександр Аністратенко (голова журі конкурсу), заступник директора ДНЗ «Сєвєродонецький професійний будівельний ліцей» Світлана Тельна.

У конкурсі взяли участь здобувачі освіти 3-х закладів професійної (професійно-технічної) освіти області, у яких здійснюється підготовка за професією «Маляр», а саме: ДНЗ «Сєвєродонецький професійний будівельний ліцей», Рубіжанського індустріально-педагогічного коледжу та ДПТНЗ «Привільський професійний ліцей». 

Програмою конкурсу було передбачено виконання теоретичних завдань у формі тестів на персональному комп’ютері з предметів «Технологія малярних робіт», «Матеріалознавство», «Охорона праці», «Будівельне креслення», «Електротехніка» та малярних робіт, які відповідають вимогам освітньо-кваліфікаційного рівня «Маляр 3 розряду».

Учасники конкурсу продемонстрували високий рівень професійної майстерності, вміння та навички застосовувати теоретичні знання на практиці, виконувати роботи з дотриманням технологічної послідовності, виробничої культури, правил безпеки праці в роботі з інструментом.

За результатами оцінювання журі визначило переможців конкурсу, які були нагороджені дипломами Департаменту освіти і науки облдержадміністрації та пам’ятними подарунками: І місце – Гнилицький Костянтин (ДНЗ «Сєвєродонецький професійний будівельний ліцей»); ІІ місце – Солдатенко Ігор (Рубіжанський індустріально-педагогічний коледж); ІІІ місце – Носачова Римма (ДПТНЗ «Привільський професійний ліцей»).

Вітаємо переможців конкурсу та висловлюємо подяку за належну його організацію Навчально-методичному центру професійно-технічної освіти у Луганській області та ДНЗ «Сєвєродонецький професійний будівельний ліцей».