Конкурс юних істориків «Лелека» завітав на Луганщину



16 березня 2018 року у 13 містах, районах та об’єднаних територіальних громадах Луганської області відбувся Міжнародний конкурс юних істориків «Лелека».

Конкурс проводився з метою популяризації історичних знань серед учнівської молоді для пізнання власної історії в контексті загальносвітової; активізації та актуалізації вивчення історії у навчальних закладах; підвищення рівня знань з історії; розвитку дослідницьких здібностей учнів; патріотичного виховання школярів та формування у них історичної пам’яті.

Згуртував юних істориків 5-11 класів нашої області навколо конкурсу регіональний координаційний центр – комунальний заклад “Луганська обласна мала академія наук учнівської молоді”.

Цього року 1222 учнів Луганщини випробували свої знання з історії. Найактивнішими були учасники з Старобільського району (195), міста Лисичанськ (188), Троїцької ОТГ (168) та Попаснянського району (164).

За підсумками конкурсу, відповідно до набраних балів, учасники будуть нагороджені такими дипломами: «Золотий лелека» – за відмінний результат, «Срібний лелека» – за добрий, «Бронзовий лелека» – за достатній результат та «Сертифікат учасника».

Побажаємо юним історикам наполегливості, терпіння, впевненості, успіху та вдалих підсумків конкурсу!