«Котигорошки» у колі друзів !!!



Збір активістів Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри “Сокіл” “(Джура”) – Школа джур козацьких “Котигорошко” (молодша вікова група, діти 7-10 років) відбувся з 17 по 25 серпня 2019 року на території Центрального табору туристичного активу учнів України в селі Осій Іршавського району Закарпатської області. Загальне керівництво, підготовка та проведення Збору активістів здійснювало Міністерство освіти і науки України. Безпосередня організація та проведення покладалася на Український державний центр національно-патріотичного виховання, краєзнавства і туризму учнівської молоді.

У Зборі взяли участь 16 роїв із різних регіонів України. Луганську область представляв рій « Славні козаки» середньої загальноосвітньої  школи І-ІІ ступенів №7 м.Сєвєродонецька – переможці ІІ етапу Всеукраїнського заочного конкурсу звітів про роботу роїв гри «Сокіл» («Джура»), керівник рою Стрільцова Інна Степанівна – педагог-організатор школи.

Збір активістів “Котигорошко” такого формату відбувся вперше в Україні. Понад 100 юних маленьких козачат із Волинської, Дніпропетровської, Донецької, Кіровоградської, Луганської, Львівської, Миколаївської, Полтавської, Рівненської, Сумської, Хмельницької, Черкаської, Чернівецької, Чернігівської областей та два рої від Закарпатської області отримали нові знання та навики, спрямовані на формування національно-патріотичної свідомості .

Програма Школи була дуже насичена: екскурсії по Закарпаттю, ігри, співи, змагання, майстер-класи з туризму, орієнтування, зустріч з працівниками ДСНС м.Іршава, нічне стійкування та охорона табору. Діти були дуже задоволені та щасливі.

Паралельно до Збору активістів проходив семінар для керівників роїв та організаторів гри у містах та районах. Педагогам розповідали про нормативно-правову базу гри “Джура”, організацію роботи та структуру осавульської служби, охорону табору, навчали різноманітним іграм, презентували програму “Козацько-лицарське виховання учнів початкових класів”, ознайомили з формами та методами її організації.

День держаного прапору та День незалежності «Котигорошки» відсвяткували в м. Іршава урочистою ходою по місту та екскурсією до Козацької церкви.

Козацькому роду нема переводу !