Кравець – це сучасно, креативно, престижно



Сьогодні до якості виготовлення одягу дуже високі вимоги. Тому сучасний кравець повинен бути високоосвіченою людиною, якій вже недостатньо тiльки вмілого володіння певним набором механічних операцій. Кравець у наш час є технічно грамотним фахівцем, що вміє самостійно вирішувати поставлені виробничі завдання.

Саме таких  кравцiв готують у Державному навчальному закладi «Сєвєродонецький професiйний лiцей». На базi повної середньої освiти протягом 1,5 року дiвчата вивчали конструювання та технологiю виготовлення одягу, матерiалознавство та обладнання швейного виробництва. У лютому 2017 року  була представлена дипломна робота – це  виготовлений самостiйно швейний вирiб: вiд його проектування, конструювання, розкрою до пришивання ґудзикiв. Здебiльшого випускницi виготовили верхнiй одяг — це бiльш складно  та й оцiнюється вище.

У наш час професiя кравця є гостродефiцитною. Гарнi спецiалiсти  потрiбнi в ательє, на великих швейних виробництвах як в Українi, так i за її межами. До того ж ця професiя дає можливiсть займатися iндивiдуальною трудовою дiяльнiстю. Тому всі цьогорічні випускниці були працевлаштовані на державні або приватні підприємства.

Усім відоме прислів’я: “За одягом зустрічають, за розумом проводжають”. Ці слова влучно розкривають багатовікове прагнення людини справляти зовнішнім виглядом приємне враження оточення. Тому щиро бажаємо нашим випускникам дарувати людям гарний настрiй своїми майбутнiми швейними шедеврами.