Кращі здобутки профтехосвіти Луганщини на виставці «Інноватика в сучасній освіті – 2018»



З 23 по 25 жовтня 2018 року у Київському Палаці дітей та юнацтва відбувається Десята міжнародна виставка «Інноватика в сучасній освіті» та Восьма міжнародна виставка освіти за кордоном «World Edu».

Організатором виставки, програмою якої передбачено також проведення науково-практичних конференцій, круглів столів, семінарів, презентацій, майстер-класів, конкурсів для учасників, є компанія «Виставковий Світ» за підтримки та участі Міністерства освіти і науки України, Національної академії педагогічних наук України.

Досягнення професійної (професійно-технічної) освіти Луганщини цьогоріч представляє делегація загальною кількість 25 осіб, до складу якої увійшли співробітники  Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Луганській області та педагоги з 14 закладів освіти, що здійснюють підготовку кваліфікованих робітників та молодших спеціалістів:

ДНЗ «Сєвєродонецький професійний ліцей»;

ДНЗ «Сєвєродонецький професійний будівельний ліцей»;

Відокремлений підрозділ «Регіональний центр професійної освіти ЛНУ імені Тараса Шевченка»;

Лисичанський професійний торгово-кулінарний ліцей;

Привільський професійний ліцей;

Золотівський професійний ліцей;

Білокуракинський професійний аграрний ліцей;

Попаснянський професійний ліцей залізничного транспорту;

Щастинський професійний ліцей;

Новоайдарський професійний аграрний ліцей;

Рубіжанський професійний хіміко-технологічний ліцей;

Вище професійне училище № 92;

Вище професійне училище № 94;

Рубіжанський індустріально-педагогічний коледж.

Луганчани презентують на виставці інформаційні банери та профорієнтаційну продукцію, макети, вироби навчально-виробничої діяльності, методичні знахідки та новинки. Зокрема, будуть проведені демонстрація моделей перукарського мистецтва, візажу, сучасного одягу та 3 майстер-класи: «Виготовлення виробів на 3D-принтері», «Карвінг», «Вироби з мастики та художнє оформлення кондитерських виробів».

У перший день виставки радо вітали наших педагогів Кремінь Василь Григорович, президент НАПН України, Ничкало Нелля Григорівна, академік – секретар відділення професійної освіти і освіти дорослих, член Президії НАПН України, Радкевич Валентина Олександрівна, доктор педагогічних наук, професор, дійсний член НАПН України, директор Інституту професійно-технічної освіти НАПН України.   

А 24 жовтня, у другий день роботи освітянського форуму, Руденко Віктор Григорович, старший майстер Золотівського професійного ліцею Луганської області, виступатиме з доповіддю на науково-практичній конференції «Співпраця закладів професійної (професійно-технічної) освіти з роботодавцями: інноваційні шляхи розвитку соціального партнерства».

Закладам профтехосвіти області, дійсно, є чим пишатися і що показати гостям з усієї України: науковцям, педагогам-новаторам та звичайним відвідувачам. Бажаємо учасникам виставки плідної роботи, натхнення та перемог у заявлених конкурсних номінаціях!