«Курс України на Євроатлантичну інтеграцію є незмінним» -заступник міністра закордонних справ України Єгор Божок зустрівся з військовими ліцеїстами у Кремінній



4 квітня відзначається 70 років з дня утворення Північноатлантичного військово-політичного блоку НАТО. Саме ця подія стала темою зустрічі заступника міністра закордонних справ України Єгора Божка з ліцеїстами та педагогічним складом Луганського обласного ліцею-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою «Кадетський корпус імені героїв Молодої гвардії». Слід зазначити, що це вже друге відвідання паном Божком військового ліцею у Кремінній. Попередня зустріч відбулась майже півтора року тому, коли Єгор Божок обіймав посаду керівника Служби зовнішньої розвідки України.

Основним лейтмотивом розмови стала роль та місце Північноатлантичного альянсу у сучасному світі та значення для України шляху до НАТО та його стандартів. Єгор Божок привів присутнім простий приклад, чим  НАТО відрізняється від колишньої Радянської армії. Для цього він порівняв сучасні ліцейські «берці» з колишнім солдатським «кирзовим» чоботом.

 Заступник міністра закордонних справ України висловив слова подяки ліцеїстам за їх свідомий вибір професії майбутніх захисників Держави, наголосив на необхідності ретельного вивчення англійської мови задля більш комфортного входження в європейську та євроатлантичну співдружність народів, шлях до  якої для українців є незмінним.

Наостанок Єгор Божок підготував дві цікаві пропозиції ліцею. По-перше, за підсумками навчального року пообіцяв організувати найкращим вихованцям ліцею  поїздку на екскурсію до штаб-квартири НАТО у Брюсселі, а по-друге, допомогти з сучасним обладнанням для найкращого вивчення ліцеїстами англійської мови. Обидві пропозиції були зустрінуті бурхливими оплесками присутніх. Після зустрічі  начальник ліцею полковник Валерій Ємбаков ознайомив Єгора Божка та осіб, які його супроводжували,   з навчально-матеріальною, спортивною та побутовою базою ліцею.