Луганська команда повернулася з 5-го Чемпіонату України серед юнаків з велосипедного туризму



З 8 по 14 червня 2017 року в м. Світловодськ Кіровоградської області відбувся 5-й Чемпіонат України серед юнаків з велосипедного туризму.

Вперше за останні 3 роки у змаганнях взяла участь і команда Луганської області у складі: Вінник Данило, Малахов Андрій, Солодков Олександр, Грицай Альона, Ігітян Яна (Білокуракинський район), Близнюк Олександра (м.Сєвєродонецьк).

Очолили команду – Вертеленко О. Г., методист Луганського обласного центру дитячо-юнацького туризму і краєзнаства та Болкун О.М. – вчитель Білокуракинської ЗОШ І-ІІІ ступенів №1 Білокуракинської районної ради, керівник гуртків ЛОЦДЮТК. Також, до складу суддівської колегії 5-го Чемпіонату України з велотуризму серед юнаків увійшов керівник гуртків «Велосипедний туризм» ЛОЦДЮТК Степанов О.І.

Програма Чемпіонату складалась зі змагань на дистанціях: вело-ралі (командні змагання) та комплексна дистанція (особисто-командні). Спочатку  велотуристи змагалися на комплексній дистанції, до якої входили складні траси велокросу, тріалу і «фігурне володіння велосипедом».

На складній і довгій дистанціях вело-ралі команди за легендами та по  картах прокладали маршрут у 42 кілометри по ґрунтових і лісових дорогах з різноманітними перешкодами та завданнями: рух по бездоріжжю, крутий підйом, піщана ділянка, подолання броду, орієнтування за допомогою карти, переправа через річку по колоді, рух за азимутом, надання першої долікарської допомоги та інше. Не всі команди змогли закінчити дистанцію, деякі не вклалися в контрольний час. Команда Луганської області за жеребом стартувала першою, але зуміла подолати всі перешкоди, не перевищила оптимальний час і в підсумку увійшла до десятки кращих, зайнявши 9 місце.

Після змагань організатори заходу підготували сюрприз для всіх команд – прогулянку на яхті під парусом по Кременчуцькому водосховищу.

Учасники повернулися додому і вже готуються до наступних стартів, які відбудуться у вересні поточного року. Бажаємо їм успіхів і наснаги!