Луганська область отримала ігрові набори LEGO Play Box



04 червня 2021 року до Луганської області доставлено вантаж гуманітарної допомоги від The LEGO Foundation –  369 ігрових набори LEGO Play Box, на підставі Меморандуму про взаєморозуміння між організацією та Міністерством освіти і науки України.

Департамент освіти і науки Луганської обласної державної адміністрації 4 та 7 червня передасть ігрові набори органам управління освітою міськвиконкомів, райдержадміністрацій, сільських та селищних рад для подальшої передачі їх до закладів загальної середньої освіти області.

Вже з 1 вересня 2021 року набори LEGO Play Box застосовуватимуться в 1 класах шкіл Луганщини як дидактичні матеріали для впровадження методик ігрового та діяльнісного навчання.

Конструктори від  LEGO – не просто цікава іграшка, це одна з відомих і поширених на сьогодні педагогічних систем, що використовує  моделі реального світу і предметно-ігрове середовище. З 2018 року тренерами The LEGO Foundation системно проводяться тренінги з упровадження ігрових та діяльнісних методів навчання  для вчителів початкової школи. Основний принцип – «Навчання через дію», що дозволяє учням з’єднати абстрактну теорію з реальним світом.

За допомогою ігрових конструкторів вчителі наочно і доступно пояснять дітям навчальний матеріал, розвиватимуть навички критичного мислення, мовлення, пам’ять, увагу, вміння працювати в групі.

Департамент освіти і науки Луганської обласної державної адміністрації висловлює вдячність залученим працівникам закладів професійної (професійно-технічної) освіти м. Сєвєродонецька за оперативну допомогу у розвантаженні наборів LEGO Play Box.