Луганська область продовжує підготовку до проведення ЗНО-2017



15 травня 2017 року у Сєвєродонецькому НВК “Спеціалізована школа – колегіум Національного університету “Києво-Могилянська академія” Департаментом освіти і науки Луганської обласної держадміністрації спільно з Донецьким регіональним центром оцінювання якості освіти було проведено нараду щодо організації та проведення основної сесії зовнішнього незалежного оцінювання 2017 року для відповідальних за проведення ЗНО міст та районів; уповноважених осіб Українського центру оцінювання якості освіти; відповідальних  та помічників  відповідальних за пункти проведення зовнішнього незалежного оцінювання.

У нараді  взяли участь Стецюк Ю.В., директор Департаменту освіти і науки Луганської облдержадміністрації, Власов В.В., директор Донецького регіонального центру оцінювання якості освіти, Лащенко Л.І., заступник директора ДРЦОЯО, Ямцова І.В., начальник організаційно-методичного відділу ДРЦОЯО, а також

Кульшай Ю. В. – заступник начальника Управління з питань надзвичайних ситуацій Луганської облдержадміністрації;

Бєлоус І. В. – начальник відділу НТР Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в Луганській області;

Сліпенко А. В. – начальник сектору фізичної охорони Управління поліції охорони в Луганській області;

Матвійчук П. О. – заступник начальника штабу Луганського прикордонного загону;

Григоренко В. О. – в.о. директора Луганського обласного вузла спеціального зв’язку;

Масюк І. В. – начальник відділу публічного порядку Головного управління Національної поліції України в Луганській області;

Легкоконець О. О. – головний спеціаліст з моніторингу державних і регіональних програм та з питань ліцензування медичної діяльності відділу з організації надання медичної допомоги дорослому населенню Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації;

Міщенко О. В. – співробітник Департаменту захисту національної державності Служби безпеки України;

Горобець А. В. – співробітник Управління Служби безпеки України в Луганській області.

Вітаючи учасників наради, директор Департаменту освіти і науки Юрій Вікторович Стецюк підкреслив, що  створення умов для організованого та успішного проведення в Луганській області зовнішнього незалежного оцінювання наразі є пріоритетним завданням обласної державної адміністрації, органів державної влади та місцевого  самоврядування, правоохоронних органів, відділів освіти міських рад і райдержадміністрацій.

Юрій Вікторович розповів про проведену обласною державною адміністрацією, Департаментом освіти і науки роботу з підготовки пунктів проведення тестування зовнішнього незалежного оцінювання, забезпечення безпечного підвезення учнів, які проходять державну підсумкову атестацію у формі зовнішнього незалежного оцінювання, до пунктів проведення тестування, створення умов для розміщення зареєстрованих учасників зовнішнього незалежного оцінювання, які прибувають з    тимчасово окупованої території, в навчальних закладах обласної комунальної власності, організації інформування абітурієнтів, в першу чергу тих, які проживають на тимчасово окупованих територіях, про особливості проведення ЗНО-2017, і заходи сприяння їх безперешкодному перетину лінії зіткнення.

Директор Донецького регіонального центру оцінювання якості освіти В.В. Власов  зосередив увагу відповідальних за проведення ЗНО в містах і районах області на необхідності забезпечення діяльності пунктів проведення ЗНО згідно вимогам, створення умов для проходження оцінювання абітурієнтами з особливими освітніми потребами, а також координації всіх підрозділів, залучених до проведення зовнішнього незалежного оцінювання. Також було розглянуто порядок роботи пунктів тестування та діяльності уповноважених осіб Українського центру оцінювання кості освіти.

Учасники наради обговорили питання безпеки та координації дій під час проведення зовнішнього незалежного оцінювання. Представники департаментів та управлінь облдержадміністрації, територіальних підрозділів ЦОВВ, правоохоронних органів доповіли про стан готовності до зовнішнього незалежного оцінювання в 2017 році.

Підсумовуючи обговорення, директор Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Ю.В. Стецюк ще раз підкреслив велику особисту відповідальність кожного залученого до організації та проведення ЗНО у подальшій долі випускників-2017 та побажав усім присутнім успіхів у цій важливій державній справі.