У Луганській області відбулось ЗНО з історії України



Сьогодні, 9 липня 2020 року, відбулося зовнішнє незалежне оцінювання з історії України, яке є одним з наймасовіших предметів, які обирають учасники при реєстрації на ЗНО. Так, за результатами реєстрації 4450 учасників виявили бажання складати тестування з історії України.

Для задоволення потреб учасників ЗНО в Луганській області створено 20 пунктів проведення тестування з історії України, які розташовані у м. Сєвєродонецьк, Рубіжне, Лисичанськ, Старобільск, Попасне, смт. Біловодськ, Новоайдар та с-ще Широкий Станично-Луганського району.

З метою створення безпечних умов для учасників та персоналу всі пункти проведення ЗНО оснащені захисними та дезінфікуючими засобами, пірометрами в повному обсязі.

Доставка контейнерів з тестовими матеріалами, розрахованими на 304 аудиторії, була здійснена своєчасно. Для успішного функціонування пунктів проведення ЗНО з історії України було залучено 777 педагогічних працівників, які виконували обов’язки персоналу пунктів проведення зовнішнього незалежного оцінювання.

Пропуск учасників до пункту проведення ЗНО розпочався о 09.50 та продовжувався до 10.50. Двох учасників не було допущено на пункт проведення у зв’язку з відсутністю у них визначених процедурою документів. Під час пропуску медичні працівники проводили термометрію, за результатами якої не було виявлено жодного учасника з ознаками ГРЗ.

Участь в ЗНО з історії України взяли 3109 учасників, що складає 69,9 % від загальної кількості зареєстрованих.

Зовнішнє незалежне оцінювання з історії України розпочалось об 11 годині. Відповідно до наказу Українського центру оцінювання якості освіти від 09.07.2020 року № 119 під час технологічної перерви здійснювався загальний контроль із використанням спеціальних приладів (металодетекторів). За результатами проведення загального контролю чотирьох учасників було позбавлено права продовжувати роботу з тестовими завданнями у зв’язку з порушенням ними процедури ЗНО (наявністю мобільного телефону, навушників).

Тест зовнішнього незалежного оцінювання з історії України складався із 60 завдань чотирьох форм, на виконання яких учасникам було відведено 150 хвилин. Результат виконання завдань № 1-30 («Історія України ХХ – початку ХХІ століття») за 12-бальною шкалою за вибором випускника може бути зарахований як державна підсумкова атестація з історії України. Максимальна кількість тестових балів, яку може отримати учасник ЗНО з історії України, за умови правильного виконання всіх завдання № 1-30, дорівнює 47 балам

Максимальна кількість тестових балів, яку можна набрати, правильно виконавши всі завдання сертифікаційної роботи, складає 94 бали. Результат виконання завдань всього тесту за 200-бальною шкалою буде використовуватися під час прийому до закладів вищої освіти.

Результати ЗНО з історії України будуть опубліковані в персональних кабінетах учасників до 25 липня 2020 року. Одночасно заклади загальної середньої освіти отримають результати державної підсумкової атестації своїх випускників.

За перебігом процедури зовнішнього незалежного оцінювання спостерігали 2 представники ЗМІ.

Учасники тестування, які не змогли взяти участь в зовнішньому оцінюванні через об’єктивні причини, можуть протягом 5 днів після тестування (ураховуючи день проведення) подати до Донецького регіонального центру оцінювання якості освіти заяву про участь у додатковій сесії ЗНО. Додаткова сесія ЗНО з історії України відбудеться 6 серпня.

Нагадуємо, що 13 липня відбудеться зовнішнє незалежне оцінювання з біології, для участі в якому створено 2239 учасників. В області для задоволення потреб учасників створено в мм. Сєвєродонецьк та Старобільськ 9 пунктів, розрахованих на 152 аудиторії.