ЛУГАНСЬКІ БОРЦІ – ПРИЗЕРИ ВСЕСВІТНЬОЇ ГІМНАЗІАДИ-2018!



З 2 по 9 травня в м.Маракеш (королівство Марокко) відбувалась ХVІІ Всесвітня літня гімназіада під егідою Міжнародної федерації шкільного спорту (ISF). На африканський континент також вирушила й кадетська збірна України з греко-римської боротьби.

У Всесвітній гімназіаді брали учать 4000 спортсменів з понад 60 країн світу; 18 видів спорту, 6 з яких уперше включені до програми ігор – бокс, велоспорт, гольф, петанк, серфінг і тхеквондо. Всесвітню літню Гімназіаду вперше проведено в 1974 році в Німеччині. Від початку вона проводилася один раз в два роки, потім – один раз у чотири роки. У 2016 році за рішенням Генеральної Асамблеї, Гімназіаді повернули дворічний цикл. На африканському континенті Гімназіада проводиться вперше.

Всього у змаганнях приймали участь 122 українських школяра у 17 видах спорту – стрільба з лука, легка атлетика, бокс, шахи, велоспорт, фехтування, художня та спортивна гімнастика, спортивна аеробіка, дзюдо, карате, петанк, плавання, тхеквондо, теніс, вільна та греко-римська боротьба.

У складі кадетської збірної з греко-римської боротьби були й учні КЗ «Луганський обласний ліцей-інтернат фізичної культури і спорту» – Святослав Калашніков та Микита Політаєв.

Святослав Калашніков став абсолютним чемпіоном змагань у ваговій категорії 110 кг, а Микита Політаєв – виборов «бронзу» Гімназіади! Тренує спортсменів Сергій Коротких.

ВІТАЕМО ПЕРЕМОЖЦІВ!