Луганщина впроваджує проект «Змінимо країну разом»



20 жовтня 2017 року в рамках проекту «Змінимо країну разом» делегація освітян зі Львівщини відвідала заклади освіти Луганської області.

Першим закладом, який зустрів шановних гостей, стала Лисичанська багатопрофільна гімназія.

У ході презентації роботи гімназії гостям із Галичини було представлено багаторічний досвід роботи  навчального закладу в різноманітних сферах: експериментальна діяльність, співпраця з ВНЗ, інноваційне інформаційно-освітнє середовище, профільне навчання тощо.

Ця зустріч не залишилася поза увагою керівництва міста та області. Заступник директора Департаменту освіти і науки ЛОДА Ткачова Т.М. відкрила зустріч, секретер міської ради м. Лисичанська Щеглаков Е.І. закликав зламати стереотипи щодо мешканців сходу України, підкресливши, шо Схід і Захід разом. Присутніми на зустрічі були начальник міського відділу освіти Худоба Т.В. та завідуюча методичним центром Карпова Є.В.

Знайомство з гімназією почалося зі зустрічі з директором гімназії Бєлухою С.В., Народним учителем, заслуженим учителем України, кавалером ордену княгині Ольги, Почесним громадянином м. Лисичанська. Світлана Василівна одразу зацікавила всіх присутніх, створила невимушену атмосферу співпраці та співдружності. Цей настрій закріпила подальша екскурсія до педагогічних майстерень, яку проводили заступники директора Щеглакова В.В. та  Задирака О.В. Учителі предметних кафедр гімназії демонстрували особисті наробки в сфері використання ІКТ. Були представлені освітні технології: «1 учень – 1 комп’ютер», «Принеси свій гаджет», «Elite panaboord», платформа Moodle, STEM-освіта, змішане навчання тощо.

Гості зі Львова були вражені майстерним володінням інноваційними технологіями, прагненням до всього нового, результатами роботи колективу Лисичанської гімназії. Гімназія вкотре довела, що це, дійсно, «школа успіху», яка  включена до всеукраїнського експерименту «Авторські школи України» (єдина з усіх шкіл Луганщини).

Наступний заклад, з роботою якого були ознайомлені освітяни Львівщини – це комунальний заклад «Луганський обласний ліцей-інтернат з посиленою військово-фізичною підготовкою «Кадетський корпус імені героїв Молодої гвардії», який в 2014 році був переміщений з тимчасово непідконтрольної українській владі території Луганської області. 

Сьогодні в ньому навчається 199 ліцеїстів. Головною метою ліцею є підготовка юнаків до навчання в вищих навчальних закладів військового профілю і перший випуск ліцеїстів це підтвердив: майже всі ліцеїсти вступили до військових закладів України.

Ліцеїсти продемонстрували усім присутнім не тільки стройовий вишкіл, але й артистичні та вокальні здібності, виконавши пісні на  військово-патріотичну тематику. Начальник ліцею-інтернату полковник Валерій Ємбаков ознайомив з роботою навчального закладу та наголосив, що ліцеїсти – це майбутня військова еліта нашої держави, які в майбутньому будуть захищати зі зброєю в руках територіальну цілісність нашої рідної Батьківщини.

Валерій Ємбаков звернув увагу на те, що завдяки зусиллям Луганської обласної державної адміністрації – обласної військово-цивільної адміністрації незабаром буде відкритий найсучасніший спортивний комплекс з ігровою залою, залою атлетичної гімнастики, роздягальнями, душовими, класом теоретичної підготовки.