ЛУГАНЩИНА ВІТАЄ МОЛОДИХ ПРОФЕСІОНАЛІВ



Всередині грудня 2021 року відбулися гарячі змагання молодих фахівців на регіональному етапі Всеукраїнського конкурсу професійної майстерності «WorldSkills Ukraine».

Офіційними організаторами конкурсу є Міністерство освіти і науки України, Інститут модернізації змісту освіти, Федерація роботодавців України, Департамент освіти і науки Луганської обласної державної адміністрації, Навчально-методичний центр професійно-технічної освіти у Луганській області. Значущою підтримкою регіонального відбору змагань стала допомога Програми ООН з відновлення та розбудови миру.

У цьому році на Луганщині для проведення І етапу було визначено 5 конкурсних компетенцій: зварювальні роботи, слюсарні роботи, електромонтажні роботи, перукарське мистецтво та технології моди. П’ять локацій у трьох містах регіону приймали конкурсантів зі всієї області.

15 грудня 2021 року урочисте відкриття І етапу конкурсу відбулося онлайн та віртуально поєднало водночас всі куточки Луганської області, заклади освіти, роботодавців та інших представників громад. Слова вітання та підтримки учасникам конкурсу містилися у листі Президента України Володимира Зеленського та прозвучали від Директора Департаменту освіти і науки Луганської обласної державної адміністрації Юрія Стецюка, роботодавців, лідера команди Луганської області та учасника національного етапу змагань минулих років.

У регіональному відборі взяли участь 28 конкурсантів – здобувачі освіти закладів професійної (професійно-технічної) освіти, студенти закладів фахової передвищої освіти, молоді кваліфіковані робітники віком від 18 до 22 років. За конкурсний час кожен учасник намагався виконати практичне завдання якнайкраще, продемонструвати свої професійні та творчі навички.

Виконання завдань оцінювали 16 експертів та 15 членів журі – відомі професіонали, фахівці своєї справи.

Наприкінці конкурсного дня на локаціях стали відомі імена переможців регіонального відбору:

  • Андрій Коляда, Державний навчальний заклад «Сєвєродонецьке вище професійне училище» (компетенція «Зварювальні роботи»);
  • Кирилл Меженський, Марківський професійний аграрний ліцей (компетенція «Слюсарні роботи»);
  • Ігор Вовчук, Вище професійне училище № 94 (компетенція «Електромонтажні роботи»);
  • Діана Шамедько, випускниця ДНЗ «Сєвєродонецький професійний ліцей»/ФОП Ільгінов А.А. (компетенція «Перукарське мистецтво»);
  • Катерина Боровенська, випускниця Рубіжанського професійного хіміко-технологічного ліцею/студентка Рубіжанського індустріально-педагогічного коледжу (компетенція «Технології моди»).

Переможців було нагороджено дипломами та цінними призами, учасники отримали заохочувальні подарунки. Сертифікатами регіонального відбору відзначено роботу експертів.

Упродовж всього конкурсу численні фото фіксували робочі моменти. Але, нажаль, вони замало змогли передати емоції, які вирували на локаціях, атмосферу хвилювань та напруженості під час конкурсу, щирої радості та здобутих перемог по завершенню змагань серед молодих професіоналів.

Для участі у національному етапі конкурсу, який відбудеться у квітні-травні 2022 року, із переможців буде сформовано команду Луганської області.

Бажаємо учасникам і переможцям І відбіркового етапу Всеукраїнського конкурсу професійної майстерності «WorldSkills Ukraine» професійного зростання та подальших перемог.