Луганщина на ІХ Всеукраїнській науково-технічній виставці-конкурсі молодіжних інноваційних проектів Майбутнє України



З 20 по 23 листопада 2018 року в Києві на локації Міжнародного виставкового центру зібралося близько 120 МАНівців, щоб презентувати свої науково-технічні проекти і позмагатися за першість в інноваціях. Виставка-конкурс «Майбутнє України» охопила сім номінацій,  в одній з яких взяла участь учениця комунального закладу «Луганська обласна мала академія наук учнівської молоді» Криворучко Аліна («Технічна творчість та винахідництво»). Підготував її керівник секції «Авіа- та ракетобудування, машинобудування і робототехніка» КЗ «ЛОМАНУМ», кандидат хімічних наук, доцент кафедри медичної та біологічної фізики, медичної інформатики та біостатистики ДЗ «Луганський державний медичний університет» Гончаров Віталій Вікторович.

Під час відкриття заходу до учнів звернулися президент МАН Станіслав Довгий, директор НЦ «МАНУ» Оксен Лісовий, голова комітету конкурсу-виставки «Майбутнє України», а також було представлено команду юних науковців України, що повернулась із Китаю з перемогою у конкурсі ІТ-технологій.

Проекти учнів оцінювали науково-педагогічні працівники вишів і галузевих інститутів НАН України. Науково-технічні роботи учасників мали різноманітну спрямованість і всі можуть претендувати на практичне впровадження у різних сферах науки і техніки. Тому саме під час конкурсу проходли різноманітні заходи щодо реалізації бізнес-проектів: «Розвиток стартап-проекту. Від ідеї до інвестиції», «Школа стартапів», «Просування власного стартапу в Україні: які інструменти необхідно використовувати», де учасники конкурсу одразу отримували підтримку спонсорів на розвиток проектів. Генеральним партнером Всеукраїнської науково-технічної виставки-конкурсу молодіжних інноваційних проектів “Майбутнє України” виступило товариство EVEREST innovation integrator, яке надало премії на подальший розвиток проектів.

Конкурсанти демонстрували моделі й макети, здійснювали стендовий (постерний) захист проектів, відповідаючи на запитання членів журі та гостей виставки. В номінації  «Технічна творчість та винахідництво» учениця 11 класу КНВК Рубіжанський ліцей Рубіжанської міської ради, вихованка очно-заочної школи «Луганська обласна мала академія наук учнівської молоді» посіла найпочесніше І місце з роботою «Імплантати з іонами титану в якості ефективних матеріалів для захисту від блискавок» і отримала запрошення на навчання до Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» на інженерно-технічний факультет.

Отже, бажаємо творчій молоді Луганщини так тримати!