Луганщина: юні шахісти змагаються у Кубку «Юні шахові королі», присвячений пам’яті Івана Михайловича Митько



05-06 червня 2017 року в спортивному комплексі «Олімп» міста Кремінна відбувся фінальний етап Чемпіонату Луганського обласного відділення (філії) КФВС МОН України з шахів «Юні шахові королі», присвячений пам’яті Івана Михайловича Митько. Участь у фінальному етапі взяло більше тридцяти юних шахістів з Сєвєродонецька, Рубіжного, Кремінної  та Міловського  району.

Змагання з шахів були організовані та проведені завдяки дружній співпраці Департаменту освіти і науки Луганської держадміністрації, Луганського обласного відділення (філії) КФВС МОН України, Луганського обласного відділення НОК України, при підтримці сім’ї, близьких та друзів Івана Михайловича Митько.

На урочистому відкритті змагань з щирими привітаннями від голови Кремінської районної державної адміністрації Чєхути Наталі Василівни та голови Кремінської районної ради Прокопенко Володимира Миколайовича виступив завідувач сектору молоді та спорту Кремінського району Кузьменко О.В.

Головний спеціаліст Луганського обласного відділення (філії) КФВС МОН України Пархомович В.В. звернувся та привітав учасників та гостей спортивного свята від оргкомітету змагань з відкриттям фінального етапу Чемпіонату Луганського обласного відділення (філії) КФВС МОН України з шахів «Юні шахові королі», присвячений пам’яті Івана Михайловича Митько. Луганщина – це край шахтарської слави. Ім’я Івана Михайловича Митько добре знайоме у колах вугільної промисловості України. Так сталось, що місяць назад на вісімдесятому році обірвалось його життя. Більше п’ятдесяти років Іван Михайлович присвятив вугільному машинобудуванню, за цей час пройшовши від самої першої сходинки крок за кроком до начальника управління вугільним машинобудуванням Міністерства вугільної промисловості України. Яку б посаду не займав Іван Михайлович, його завжди знали як авторитетного спеціаліста, талановитого організатора, який заслужив повагу як у простих трудівників так і в суспільстві. Протягом свого життя він завжди йшов тільки вперед, не жалкуючи себе, маючи при цьому людяність, повагу до людей.  Для нього завжди  головним в житті були люди, працьовитість і цілеспрямованість яких є головними  шляхами  до успіху як у своєму розвитку як особистості, так і суспільства в цілому.

По закінчення урочистого відкриття змагань юнаки та дівчата поринули в чорно-білі баталії.  Кубок з шахів проводився в особистому та загальнокомандному заліку. Учні були поділені на три вікові групи, окремо юнаки та дівчата.

Так, за підсумком головного судді, Старицького О.Р., у шахових протистояннях  в особистому заліку маємо наступних переможців та призерів змагань.

Юнаки 10-11 класів: І місце – Котляр Олексій (м. Кремінна, ЗОШ №2, 11 кл.); ІІ місце – Муратов Артем (м. Рубіжне, ЗОШ №8, 11 кл.); ІІІ місце – Учитель Степан (м. Сєвєродонецьк, СЗШ №13). Дівчата 10-11 класів: І місце – Букіна Єлізавета (м. Рубіжне, НКВК Рубіжанський ліцей); ІІ місце – Півень Валерія (Міловський район, Новострільцівський НВК); ІІІ місце – Кременчуцька Владислава (м. Кремінна, ЗОШ №4, 10 кл.). Юнаки 5-9 класів: І місце – Гончаров Артем (Міловська ЗОШ); ІІ місце – Макагон Артем (м. Кремінна, Школа-гімназія, 9 кл.); ІІІ місце – Пілюгін Артем (м. Рубіжне, ССШ №10, 6 кл.). Дівчата 5-9 класів: І місце – Джафарова Лейла (м. Сєвєродонецьк, НВК-колегіум); ІІ місце – Ніколайчук Катерина (Міловський район, Зорінська ЗОШ); ІІІ місце – Голева Аліна (м. Кремінна, ЗОШ №4, 8 кл.). Юнаки 1-4 класів: І місце – Денисенко Іван (м. Рубіжне, ЗОШ №9, 3 кл.); ІІ місце – Синицький Данило (м. Кремінна, ЗОШ №2, 2 кл.); ІІІ місце – Літовка Захар (м. Сєвєродонецьк, СЗШ №10). Дівчата 1-4 класів: І місце – Божко Єлізавета (м. Кремінна, ЗОШ №2, 2 кл.); ІІ місце – Коломієць Марія (м. Сєвєродонецьк, СЗШ №10); ІІІ місце – Петрова Інна (м. Рубіжне, ЗОШ №4, 3 кл.).

У загальнокомандному заліку перше місце здобула команда Кремінського району, другими стали школярі з міста Рубіжного, на третьому місці опинились юнаки та дівчата міста Сєвєродонецька.

Переможці та призери обласних шахових змагань були нагородженні грамотами Луганського облвідділення (філії) КФВС МОН України,  медалями, кубками відповідних ступенів та цінними подарунками всім учасникам від сім’ї Івана Михайловича Митько, також кожний учасник отримав приз із олімпійською символікою від обласного відділення НОК України та смачні подарунки від титульного партнеру змагань «Український м’ясокомбінат», регіонального представника Бернадської Тетяни Василівни.

Оргкомітет Чемпіонату висловлює слова щирої подяки, Івану Романовичу Захарчуку завідувачеві спортивного відділу Українського державного центру позашкільної освіти Міністерства освіти і науки України за надання організаційної та методичної допомоги в проведенні змагань та  колективу СК «Олімп» міста Кремінна за надання спортивної зали та допомоги в організації проведення обласного Кубку з шахів  «Юні шахові королі», присвячений пам’яті Івана Михайловича Митько.