Літня школа з математики



І цього року для МАНівців вже традиційно Національний Центр «МАНУ» спільно з повідними закладами вищої освіти проводять літню математичну школу. Прийняти участь у навчанні мали змогу учні, що показали високі результати знань з математики підчас участі в олімпіадах та Всеукраїнських конкурсах.

Луганщина має юних талановитих математиків, що відзначилися у математичній науці та мали змогу не лише розширити свої знання, але й відпочити та познайомитися з новими друзями у м. Київ (Пуща-Водиця) з 06 по 11 липня 2019 р. у Міжнародному центрі дитячої наукової творчості Національного Центру «МАНУ». До літньої математичної школи була запрошена Нєстєрова Олена слухачка секції «Математика» Луганської обласної малої академії наук учнівської молоді.

Підчас навчання учні зазирнули в світ математичних основ спеціальної теорії відносності (СТВ), вирішували багато цікавих задач та парадоксів на застосування доведення від супротивного, міркування парності та ідеї розбиття на пари, основні поняття комбінаторики, принцип Діріхле (в геометрії та логічно-комбінаторних задачах), принцип крайнього, основні поняття та теореми теорії графів, поняття інваріанту та його застосування до розв’язування задач. Грали в математичні ігри (пошук виграшних стратегій, ідеї симетрії, виграшних ходів і т.і.), розвивали логіку, вирішували задачі з використанням розфарбувань, комбінаторно-логічні задачі на пошук екстремальних значень, знаходили ідеї підрахунку двома способами, ознаки подільності, знаходили нестандартні конструкцій та контрприклади, тощо.

Крім лекційних та практичних занять проходили різноманітні спільні заходи, змагання, головоломки та науково-популярні лекції, які проводили доктори та кандидати фізико-математичних наук, найкращі студенти старших курсів та аспіранти закладів вищої освіти м.Києва.

Навчання в літній школі без сумніву можливо назвати відпочинком, бо все відбувається в дружній та комфортній атмосфері завдяки організаторам та присутності різних поколінь математиків. На фоні відпочинку від повсякденних справ розум стає чистим, що дозволило дітям насолодитися участю в заході та дізнатися багато корисного.

Надовго залишаться в учнів приємні враження, корисні знання та прагнення до нових перемог.

Більше фото:  https://www.facebook.com/osvitaloda/