Літній відпочинок у Республіці Австрія



З 08.06.2018 по 29.06.2018 року  10 учнів комунальнго закладу «Рубіжанський навчально-реабілітаційний центр «Кришталик» відправилися в захопливу подорож до невідомої, але дуже жаданої країни – Австрії. Тепло і весело нас зустріли в Зальцбурзькому аеропорті дуже приємні та небайдужі люди. Десь через пів години ми прибули на місце, яке на 19 днів стало нашою домівкою. Жили ми у приватній гімназії «Місіонери в серці Ісуса», де дітям запропонували гарні, просторі і дуже світлі кімнати.Дуже насиченою і цікавою була програма перебування під час відпочинку у Австрії.  Жодного дня діти не нудьгували, а мали змогу відвідати найвідоміші місця Зальцбурга та його околиць. Вихованці «Кришталика» мали змогу побувати у видатному домі-музеї Моцарта, Домі Природи, музеї іграшок…Ще на наших дітей чекали екскурсії до пожежної частини, риболовля, зустріч з художником, де діти працювали з камінням та глиною, спілкування з австрійськими дітьми, приготування австрійського штруделя, піци, сосисок- гриль, цікавий урок у лісі, де діти знайомились з місцевими тваринами, відвідування дитячого театру, цирку, купання у місцевому озері, плавання на байдарках і багато іншого.

            Під час австрійських канікул  у дітей завжди багато було фруктів та різноманітних смаколиків, які притаманні тільки австрійській кухні.

           Дуже важливим для наших дітей було відвідування офтальмолога та отримання консультації під час прийому у лікарів. Кожна дитина отримала нові окуляри, оправу для яких діти обирали самостійно. Ще троє вихованців мали змогу полікувати зуби у сучасних клініках Зальцбурга.

           Діти з радістю зустрічали кожен день. Напевно, немає таких слів подяки, за допомогою яких можна було б сказати те, що наші діти відчували 19 днів!

           Велике спасибі австрійській екологічній організації «Глобал-2000» та всім, хто брав участь в організації відпочинку.