«Майбутнє України» – виставка інноваційних проектів молоді



big_5en9e6g6yf915-17 листопада ц. р. у київському Палаці дітей та юнацтва вже сьомий рік поспіль Національний центр «Мала академія наук України» проводив Всеукраїнську науково-технічну виставку-конкурс молодіжних інноваційних проектів «Майбутнє України». Програма виставки-конкурсу передбачає демонстрацію моделей і макетів, стендовий (постерний) захист науково-дослідницьких робіт (проектів) за номінаціями: «Електроніка та приладобудування», «Матеріалознавство та перспективні технології», «Інформаційно-телекомунікаційні системи та технології», «Екологія та ресурсозбереження», «Роботехніка та роботехнічні системи», «Машинобудування» і «Технічна творчість та винахідництво».

Луганська область на цей захід делегувала своїх представників у чотирьох номінаціях.

«Екологія та ресурсозбереження» – Зінченко Валерію, ученицю 10 класу комунального навчально-виховного комплексу «Рубіжанський ліцей» Рубіжанської міської ради, вихованку секції «Охорона природа та раціональне природокористування» очно-заочної школи Луганської обласної малої академії наук з проектом «Виробництво паливних брикетів із відходів ПАО «Рубіжанський картонно-тарний комбінат»;

«Матеріалознавство та перспективні технології» – Подоляку Марію, ученицю 11 класу комунального навчально-виховного комплексу «Рубіжанський ліцей» Рубіжанської міської ради, вихованку секції «Охорона природа та раціональне природокористування» очно-заочної школи Луганської обласної малої академії наук з проектом «Використання хлорного заліза в якості коагулянту для поліпшення якості очищення стічних вод ПАО «Рубіжанський картонно-тарний  комбінат»;

big_p2642n0n889«Електроніка та приладобудування» – Малого Андрія, учня 1 курсу Державного професійно-технічного навчального закладу «Лисичанський професійний ліцей», вихованця гуртка радіоелектронного конструювання КЗ «Позашкільний навчальний заклад «Лисичанський центр науково-технічної творчості учнівської молоді» з проектом «Мініатюрна енергозберігаюча світлодіодна мережева лампа»

big_2w39df3fl38«Технічна творчість та винахідництво» – Циганка Михайла, учня 11 класу середньої загальноосвітньої школи I-III ступенів №10 м.Сєвєродонецька з проектом «Імітатор звуків для розвитку слухової пам’яті дітей дошкільного і молодшого шкільного віку».

big_li6ny9b42btНа виставці було представлено 89 наукових проектів від учнівської молоді з 23 областей України та м. Києва. Оцінювали їх науково-педагогічні працівники вищих навчальних закладів й галузевих інститутів НАН України та представники спонсора заходу. Серед критеріїв оцінювання були актуальність, практичне значення, самостійність у виконанні роботи і творчий підхід, повнота в розкритті теми, презентаційні навички учасника, відповідність стендової доповіді вимогам і наявність демонстраційної моделі чи макета.

Під час урочистого відкриття виставки-конкурсу президент МАН Станіслав Довгий, зауважив, що з кожним роком винаходи, представлені на «Майбутньому України», стають більш практичними та орієнтованими на розв’язання проблем сучасності.

kqv3z5o_cwiНа виставці учні мали змогу почути думку професійного журі, яка їм дуже потрібна на початках своєї наукової діяльності, завести корисні знайомства і почерпнути цінну інформацію для розвитку своїх ідей.

Члени журі визначали переможців та призерів конкурсу у кожній номінації. Серед переможців є і представники Луганщини, вихованці керівника секції, кандидата хімічних наук, доцента кафедри екології Інститута хімічних технологій СНУ імені В.Даля Назаренко Олени Семенівни – це Зінченко Валерія– І місце в номінації «Екологія та ресурсозбереження» та Подоляка Марія – ІІ місце в номінації «Матеріалознавство та перспективні технології».

fp884rg-buaПереможці та призери виставки-конкурсу отримали від спонсора конкурсу одноразові стипендії для підтримки подальшої роботи над своїми науковими дослідженнями: І місце – 5000,00 грн., ІІ місце – 3000,00 грн., ІІІ місце – 1000,00 грн.

Хочу сказати, що я була на цьому заході вперше і для мене все було чудово, я познайомилася з великою кількістю людей, з дуже цікавими роботами і цікавими ідеями. Коли я дізналася, що зайняла 1 місце, я відчувала від перемоги найрізноманітніші відчуття, навіть не вірилося, але потім прийшло відчуття радості і я зі своєю командою радісно святкувала перемогу, – поділилася враженнями учасниця конкурсу Зінченко Валерія.

Бажаємо учасникам виставки-конкурсу наснаги та успіхів!