МАН-ЮНІОР-ДОСЛІДНИК – 2016



DSC_0919У травні 2016 року закінчився Всеукраїнський конкурс МАН-Юніор-Дослідник 2016. Конкурс проходив у 4 номінаціях за заданими темами:

  • номінація «Історик-Юніор» — Геноцид як феномен ХХ сторіччя – 107 учасників;
  • «Еколог-Юніор» — Стрес та його вплив на біологічні об’єкти рослинного і тваринного світу – 89 учасників;
  • «Астроном-Юніор» — повинні були навести результати власних спостережень об’єктів зоряного неба та сформулювати завдання за космічними знімками і навести його розв’язання (продовження минулорічної теми) – 21 учасник.
  • «Технік-Юніор» — продовження теми конкурсу 2015 р. – оригінальні досліди-фокуси – 48 учасників.

Всього у конкурсі взяли участь 265 учнів з різних областей України. Юні науковці Луганської області у цьому році взяли участь в різних номінаціях – «Історик-Юніор» – 2 учасника, «Еколог-Юніор» – 3 учасника, «Астроном-Юніор» – 2, «Технік-Юніор» – 3 учасника зі Сватівського, Станично-Луганського районів та обласної очно-заочної школи комунального закладу «Луганська обласна мала академія наук учнівської молоді» (учні Старобільського району та м. Рубіжне)

Після попереднього оцінювання та відбору, учні були запрошені на он-лайн захист своїх дослідницьких робіт, в якому взяли активну участь всі конкурсанти.

Он-лайн захист відбувся 11 травня 2016 –у номінації «Історія», 12 травня 2016 – у номінації «Астрономія», 13 травня 2016 – у номінації «Екологія», 14 травня 2016 – «Техніка».

DSC_092112 травня в навчальному кабінеті КЗ «ЛОМАНУМ» пройшов он-лайн-захист Носкова Олексія, вихованця секції «Науково-технічна творчість та винахідництво», який презентував свою роботу з астрономії «Визначення географічної широти за допомогою гномона» (керівник Гончаров В.В.). Під час демонстрації Олексій власним прикладом показав можливість будь-якого учня оперувати астрономічними величинами, маючи базові знання математики та фізики.

14 травня свою роботу захищав ще один вихованець керівника секції  КЗ «Луганська мала академія наук учнівської молоді» Гончарова В.В. – Скарга-Бандуров Ілля. Для виступу у номінації «Техніки» юний дослідник підготував роботу «Дивне кільце» та створив дослідницький прилад з мідним кільцем та наочно продемонстрував вплив магнітного поля на кільце з током.

За підсумками конкурсу юні науковці Луганщини отримали призові місця:

  • ІІ місце» – Носков Олексій – у номінації «Астрономія»;
  • ІІІ місце – Скарга-Бандуров Ілля – у номінації «Техніки»;
  • ІІІ місце – Пасічник Вікторія, учениця комунального закладу “Петрівська загальноосвітня школа №1 І-ІІІ ступенів” Станично-Луганського району (керівник Капустіна Ю.О.) у номінації «Історики» з темою «Геноцид як феномен XX століття».

Ми вітаємо юних науковців з перемогою та бажаємо їм успіхів у майбутніх наукових дослідженнях.