«МедіаСтарт» – «Вдалий дебют»



20160417_132715З 13 по 17 квітня 2016 року відбувся XII турнір юних журналістів. У ньому взяли участь 16 команд з 9 регіонів України: Сумської, Полтавської, Харківської, Донецької, Житомирської, Черкаської, Волинської, Львівської та вперше – Луганської області.

До складу команди комунального закладу «Луганська мала академія наук учнівської області» «МедіаСтарт» увійшли представники різних навчальних закладів нашої області: Поліна Колб, учениця 11 класу комунального закладу «Навчально-виховний комплекс школа І-ІІ ступенів – ліцей «Гарант», м. Лисичанськ, Артем Ющенко, учень 9 класу Рубіжанської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 4, Марія Клименко, учениця 11 класу Вишневської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Старобільського району, Олександра Карапуз, учениця 9 класу Кремінської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 2. Керівник команди – Кравченко Олена Леонідівна, керівник секції «Журналістика» обласної очно-заочної школи КЗ «ЛОМАНУМ».

12993595_1071256379599573_7857656497442441227_nНаша команда відразу звернула на себе увагу членів журі. Так, журналіст із м.Суми Ірина Вертикова на своїй сторінці у Фейсбуці вже в перший день турніру написала: «В Сумах стартував XII Всеукраїнський турнір юних журналістів. Представляючи суворе і непідкупне журі) я все ж з першого погляду закохалася у цих симпатичних Вісників миру. Команда “Медіа-старт” Луганська область. Майбутнє української незалежної журналістики. P.S. Кольорова гама на фото – випадковість. А може, й ні)».

Протягом конкурсних днів учасники турніру демонстрували свої журналістські здібності під пильним наглядом професійного журі: відомих та досвідчених журналістів – фахівців з різних куточків України, вчорашніх турнірівці, а також студентів і практикуючих у відомих ЗМІ кореспондентів. Серед них – Соломія Буй, Дмитро Байда, Ірина Кабанова, Павло Островський та ін. 20160414_104907DSCN0369 «Спочатку я дуже переживав, – зазначив Артем Ющенко, – адже я ніколи не приймав участь у конкурсах такого масштабу… Та з кожним раундом наша команда отримувала все більше досвіду, і вже в півфінальній боротьбі я відчував себе перед аудиторією абсолютно спокійно. Серед того, що дала нам школа ТЮЖ, помітна й додача знань… Ми навчились довіряти один-одному, йти на компроміси задля досягнення позитивного результату, тобто працювати в команді. Це – колосальна навичка…»

«Попереду було 5 днів постійної напруженої праці та руху: ми виїздили з готелю о 8-й ранку, а повертались уже у сутінках. Проте саме в таких умовах найкраще розумієш, наскільки важливо бути справжньою командою – згуртованою та дружною, а ще залишатися людьми у будь-якій ситуації,»- розповіла Марія Клименко.

Дуже приємним було те, що після завдання з перекладу тексту з російської мови на українську голова журі турніру, заслужений журналіст України, головний директор телеканалу «Тоніс» Олександр Бутко сказав: «Команда з Луганської області впоралася із цим завданням краще від усіх».

16 квітня відбувся півфінал турніру. І старання команди «МедіаСтарт» принесли свій результат – вони в півфіналі! Як правило новачкам не вдається пройти так далеко, але діти з Луганщини це змогли!

Олександра Карапуз згадує: «Сказати, що я отримала великий досвід, не сказати нічого. Я навчилася боротися з труднощами та вставати після поразок. Завдяки цьому турніру я знайшла найкращих друзів та вчителя, який для кожного з нас був як друга мати… Я дуже вдячна цьому турніру за таких чудових людей і я з задоволенням пережила б ці емоції ще раз…»

«Ми набули багато досвіду, дізнались про різні журналістські прийоми, навчились опановувати своє хвилювання та виступати перед незнайомою публікою. Нам дуже допоміг наш керівник Кравченко Олена Леонідівна, завдяки її піклуванню, великим зусиллям, влучним порадам та турботливим настановам ми отримали результат і про нас дізналася Україна. А ще дуже велику підтримку надавала нам завідувач кафедри видавничої справи Луганського національного університету Федотова Наталя Михайлівна, вона завжди мотивувала нас на гру, частувала смаколиками та теж вірила в можливості кожного з нас і в перемогу нашої команди. Ми привезли на Луганщину ІІІ місце у ХІІ Всеукраїнському турнірі юних журналістів та перемогу у номінації «Вдалий дебют»…» – поділилась враженнями капітан команди Поліни Колб. Диплом_за_III_мiсце_команда__МедiаСтартДиплом_за_перемогу_у_номiнацii_Вдалий_дебют

Щиро вітаємо учасників команди «МедіаСтарт» та їх керівника – Кравченко Олені Леонідівні – з перемогою!

Кожен учасник команди мріє у майбутньому стати журналістом, а журналіст повинен бути об’єктивним, порядним і правдивим. Ці професійні принципи мають лишатися незмінними. Тож бажаємо їм стати фаховими журналістами з високий відчуттям патріотизму, духовності, чесності та справедливості. Наснаги та успіхів!