Меседж тижня: «Луганщина формуєперспективний план розвитку»




12 листопада поточного року Президент України Петро Порошенко провів щорічну Раду регіонального розвитку. Глава держави доручив представникам  влади всіх рівнів розробити плани перспективного розвитку територій на 2019-2021 роки.

«Необхідно подолати спорадичність і певний хаос в реалізації політики розвитку регіонів. Тому ставлю регіональній владі завдання розробити плани перспективного розвитку територій на 2019-2021 роки, обговорити їх із суспільством і громадами, і прийняти їх на рівні громад. Кожна територія повинна визначити свої переваги і пріоритети, на основі яких на ваших дорожніх картах і з’являться першочергові об’єкти, які і будуть маркерами розвитку», – наголосив він.

На виконання доручення Президента України в.о. голови Луганської облдержадміністрації – керівника обласної військово-цивільної Сергій Філь провів 30 листопада 2018 року обласну Раду регіонального розвитку.

«Обласні делегації, і Луганщина у тому числі, отримали низку доручень. Насамперед, це підготовка звіту розвитку регіонів за 2014-2018 роки. Крім того, нам необхідно підготувати план розвитку територій на наступні три роки з його подальшим обговоренням у громадах», – акцентував Сергій Філь.

Ради регіонального розвитку як консультативно-дорадчі органи утворені у кожному районі Луганської області. На їх засіданнях, що відбудуться з 1 грудня 2018 року по 3 лютого 2019 року, будуть підбиті підсумки роботи та затверджені плани розвитку територій. Обов’язковою умовою є широке обговорення з громадськістю зазначених ініціатив. Районні плани будуть презентовані на Другому засіданні обласної Ради регіонального розвитку. На їх основі буде сформований перспективний План розвитку територій Луганської області на 2019-2021 роки. Він має стати частиною єдиного перспективного Плану розвитку України, ініційованого Президентом України Петром Порошенком.