Меседж тижня: «Євроатлантична інтеграція – курс на стабільність та безпеку»



«Лише інтеграція України до євроатлантичного простору гарантує нам і мир, і безпеку, і незалежність, і подолання бідності», – визначив загальноукраїнське прагнення Президент України Петро Порошенко.

З початком збройної агресії Росії проти України різко зросла суспільна підтримка нашого євроатлантичного майбутнього.

3 вересня 2018 року Петро Порошенко зареєстрував у Верховній Раді законопроект про зміни до Конституції щодо прагнення України до інтеграції в НАТО та Європейський Союз. А вже 22 листопада Верховна Рада підтримала президентський законопроект про внесення змін до Конституції про інтеграцію України до Євросоюзу та НАТО.

Саме на тлі захоплення кораблів ВМС України та їх екіпажу російською стороною у районі Керченської протоки було проведено низку зустрічей на міжнародному рівні. Президент України провів переговори з очільниками Польщі Анджеєм Дудою, Федеративної Республіки Німеччина Ангелою Меркель, Президентом Європейської Ради Дональдом Туском, Держсекретарем США Майклом Помпео. Також з Генеральним Секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом Глава держави домовився про термінове скликання надзвичайного засідання Комісії Україна-НАТО.

Результатом активної діяльності Глави держави стала консолідована позиція міжнародної спільноти щодо підтримки України.

З метою деміфологізації військово-політичного блоку НАТО постійно діє загальноукраїнський план заходів щодо реалізації Концепції вдосконалення інформування громадськості з питань євроатлантичної інтеграції. Цей документ покликаний забезпечити інформаційну підтримку невідворотнього процесу інтеграції України до Північноатлантичного безпекового блоку.

Партнерство України з НАТО розпочались ще у 1992 році, коли вона приєдналась до Ради євроатлантичного партнерства. Нині Україна є єдиною країною-партнером НАТО, що бере участь у всіх її миротворчих місіях.