Ми знову у лізі переможців конкурсу «WorldSkills Ukraine»!!!



У Києві з 30 листопада по 2 грудня відбувся конкурс «WorldSkills Ukraine» за 8 виробничими спеціальностями: кондитерське мистецтво, кулінарне мистецтво, перукарське мистецтво, технології моди, зварювальні роботи, сухе будівництво та штукатурні роботи, облицювальні роботи, сантехніка та опалення. Усього взяли участь 150 конкурсантів з усіх областей України та 145 експертів. Змагання проводилися на базі закладів професійної (професійно-технічної) освіти.

Нагадаємо, у 2016 році Україна офіційно стала членом міжнародної організації «WorldSkills International» – це міжнародна некомерційна організація, що об’єднує понад 70 країн. Кожні 2 роки «WorldSkills International» проводить найбільше у світі змагання з професійної майстерності серед учнів, студентів професійних та вищих навчальних закладів, молодих робітників у віці від 18 до 22 років.

Від імені Уряду Віце-прем’єр-міністр В’ячеслав Кириленко привітав учасників, організаторів та спонсорів заходу і повідомив, що минулого року Україна успішно долучилися до конкурсу «WorldSkills Ukraine», а незабаром наша молодь братиме участь у міжнародних змаганнях. «Наша нація розумна і працьовита, невдовзі ми вперше візьмемо участь у міжнародному конкурсі, тоді покажемо світові, як добре і вміло працюють наші фахівці», – наголосив В’ячеслав Кириленко.

Учень 4-го курсу  ВПУ № 92 м. Сєвєродонецька  Грищенко Роман виступив від Луганської області у компетенції «Кулінарне мистецтво».

Завдання включало два модулі: перший- приготування основної страви із риби; другий- приготування десерту за власним рецептом. За 120 хвилин учасник мав приготувати дві страви по дві порції – для дегустування журі та на демонстраційний стіл. Боротьба велася між представниками  20 областей України. Роман працював під пильним наглядом членів журі – провідних шеф-кухарів ресторанів міста Києва й вчасно подав «Сьомгу, запечену в азіатському стилі» та десерт «Роли з побажаннями». Його роботу відмітив шеф-кухар ресторану «Фігаро» й по закінченні училища запросив працевлаштуватися до його ресторану.

Результатом плідної роботи педагогів-наставників ВПУ № 92 м. Сєвєродонецька стала перемога з відзначенням додатковим дипломом у номінації « За кращий десерт» та подарунками від спонсорів – мережі ресторанів «Козирна карта». Зичимо молодому й талановитому випускникові творчого натхнення у підкоренні вершин кулінарного мистецтва.