Мова, яка об’єднує народ у націю



20 лютого в публічній бібліотеці м. Сєвєродонецька відбулося загальноміське свято рідної мови. Наша українська мова цього дня об’єднала і дорослих, і школярів ЗОШ №15, і учнів ВПУ №92 м. Сєвєродонецька, і творчу молодь з будинку дитячої творчості та музикальної школи №1.

Зі сцени звучали вірші класиків про мову, народні пісні. Учасники танцювального колективу з БДТ виконали танець «Рушничок».

Родзинкою свята стала сценка із п’єси М. Старицького «За двума зайцями». Неперевершено зіграли свої ролі учні групи 1-3 і 1-2 ВПУ №92: Сочнєва Дар’я (Проня Прокопівна), Леонов Вадим (Голохвастов), Сухоруков Павло, Федуркін Дмитро, Максимов Олександр (друзі Голохвастого), Чурилова Інна і Нехрістова Марина (подруги Проні).

На свято завітали представники ЗМІ, які взяли інтерв’ю в учасників заходу щодо ролі української мови у житті сучасної людини.

Керівник міського відділу культури – Грачова Т.В. дала високу оцінку учасникам святкового дійства і побажала бути патріотами України і берегти нашу святиню – мову.