Молодь Луганщини – серед переможців IV Всеукраїнського конкурсу есе «Я – європеєць»



31 березня 2017 року в Посольстві Литовської Республіки в Україні відбулося нагородження  26 переможців і призерів IV Всеукраїнського конкурсу есе «Я – європеєць» із 16 регіонів України. 

Луганщину гідно представили Борисенко Анастасія, учениця Лисичанської спеціалізованої школи I-III ступенів №27 Луганської області і Бородавкіна Ірина, студентка Вищого професійного училища № 92 м. Сєвєродонецька Луганської області, які посіли у конкурсі треті місця.

IV Всеукраїнський конкурс есе «Я – європеєць» проведено у вересні 2016 року – березні 2017 року Посольством Литовської Республіки в Україні спільно з Всеукраїнською молодіжною громадською організацією «Серце до серця» за підтримки Міністерства культури України, Міністерства освіти і науки України, Міністерства молоді та спорту України.  У ньому взяли участь понад 5,5 тисяч учасників з усіх регіонів України.

                

Вітаючи переможців, Надзвичайний і Повноважний Посол Литовської Республіки в Україні Марюс Януконіс зазначив: «Ми придумували цю назву есе не для того, щоб ви підтверджували, що ви – європейці. У нас немає сумніву, що українці – це європейці. Але нам дуже важливо було почути від кожного з вас, як ви бачите Європу і як ви розумієте Європу. Кожна людина розуміє Європу по-своєму, литовці по-своєму, українці по-своєму. І сьогодні ми приймаємо у Посольстві найкращих, і нам дуже приємно, що ви берете участь у європейському житті і розумієте, що таке Європа і якими ви хочете бути у цій Європі».

На адресу учасників заходу також надійшло вітання від Віце-прем’єр-міністра із питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванни Климпуш-Цинцадзе: «Щорічний конкурс есе «Я – європеєць» – яскрава можливість пропагування ідеї єдності європейських країн, об’єднання молоді заради миру та майбутнього. Захоплюся і пишаюся кожним із вас, адже ваші творчі есе наповнені глибоким змістом, знаннями про європейські цінності, бажанням вчитися та розвиватися заради України!».