Молоді поліцейські ознайомились з традиціями формування добровольчих батальйонів



15 березня до Дня українського добровольця курсанти університету зустрілися з бійцями добровольчого батальйону патрульної служби поліції особливого призначення «Луганськ-1».

Гості розповіли молоді історію зародження батальйону, поділилися труднощі, з якими стикається боєць на передовій та спогадами про нелегкі моменти, що довелося їм пережити в боях за звільнення Рубіжного, Лисичанска та Сєвєродонецька. Однак, при всьому цьому головним лейтмотивом звучало переконання у правильності колись зробленого рішення служити на благо своїй Батьківщині.

Кандидат історичних наук Вікторія Пилипенко надала змістовну інформацію про історію створення й бойовий шлях найбільш відомих українських добровольчих військових формувань та суперечності, що виникали під час їх становлення й визнання.

“Бути добровольцем означає бути чесною перед собою й іншими людиною, у серці якої горить вогонь непримиренного ставлення до всього несправедливого й того, що несе загрозу власному народу. Добровольцем є кожен, хто вирішує діяти й змінювати себе та навколишніх на краще, хто не лише критикує, але й прикладає зусилля для  втілення суспільно корисних ідей у життя. Ми доти будемо непереможними, доки серед нас будуть жити ті, хто Батьківщину ставить вище за своє життя”, – підсумувала заняття Вікторія Пилипенко.