МОН ПІДТРИМУЄ РОЗВИТОК ДЕРЖАВНО-ПРИВАТНОГО ПАРТНЕРСТВА У СФЕРІ ПОЗАШКІЛЬНОЇ ОСВІТИ, – СЕРГІЙ ШКАРЛЕТ



2 лютого 2021 року Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет і президент Міжнародної асоціації позашкільної освіти Олена Биковська підписали Меморандум про співпрацю та взаємодію між МОН та МАПО.

«Основною метою співпраці є спрямування зусиль на налагодження ефективного співробітництва, забезпечення участі громадськості в удосконаленні формування та реалізації державної політики у сфері позашкільної освіти, діяльності закладів позашкільної освіти, інших суб’єктів освітньої діяльності», – зазначив Сергій Шкарлет.

За словами Міністра, враховуючи важливість позашкільної освіти та право кожної дитини на її здобуття, актуальним постає активізація органів місцевого самоврядування щодо підтримки навчання учнів у закладах позашкільної освіти на місцевому рівні.

«У рік 30-річчя Незалежності України відбувається підписання Меморандуму про співпрацю та взаємодію між МОН і МАПО. Цей Меморандум став результатом нашої спільної роботи щодо розвитку позашкільної освіти на державному рівні, підтримки закладів позашкільної освіти системи освіти», – підкреслила президент МАПО Олена Биковська.

Також вона вручила від імені Міжнародної асоціації позашкільної освіти почесну відзнаку «Партнерство 2020» Міністерству освіти і науки України.

Зазначимо, що участь у підписанні Меморандуму від Міжнародної асоціації позашкільної освіти взяли виконавчий директор Асоціації, директор Центру позашкільної роботи Святошинського району м. Києва Наталія Савенко і керівник Київського відділення МАПО, директор Центру науково-технічної творчості молоді «Сфера» Оболонського району м. Києва Олександр Тихопій. Від органів місцевого самоврядування були присутні голова Святошинської районної в місті Києві державної адміністрації Сергій Павловський і начальник управління освіти Святошинської районної в місті Києві державної адміністрації Олексій Сукенніков.

Нагадаємо, у серпні 2020 року відбулась зустріч керівництва Міністерства освіти і науки України з членами Правління Міжнародної асоціації позашкільної освіти, на якій обговорювались питання державно-громадського партнерства у сфері позашкільної освіти, спільних кроків щодо реалізації прав дітей на навчання у закладах позашкільної освіти.