Моя Батьківщина – Україна



У січні 2018 року в м. Києві Українським державним центром туризму і краєзнавства учнівської молоді був проведений ІІІ (Всеукраїнський) тур конкурсу краєзнавчо-дослідницьких робіт Всеукраїнської краєзнавчої експедиції учнівської молоді «Моя Батьківщина – Україна».

Експедиція проводиться з метою патріотичного та громадянського виховання молодого покоління на традиціях українського народу, залучення молоді до активної краєзнавчої, дослідницької діяльності з вивчення історії України, природного довкілля рідного краю за напрямами – «Духовна спадщина мого народу», «Козацькому роду нема переводу», «Із батьківської криниці», «З попелу забуття», «Геологічними стежками України», «Географія рідного краю».

Для участі у ІІІ турі конкурсу до оргкомітету було подано 129 краєзнавчо-дослідницьких робіт від позашкільних та загальноосвітніх закладів освіти України.

Від Луганської області на Всеукраїнський тур було надіслано 3 пошуково-дослідницькі роботи з різних напрямків краєзнавства.

За підсумками роботи журі були визначені переможці, серед яких і представники Луганщини, які посіли ІІІ місця:

  • у напрямку «Духовна спадщина мого народу» – пошукова група Сєвєродонецького центру туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді, вихованці гуртка «Пішохідний туризм» (керівник Кісляков В.Г.). з роботою «Олександр Моісеєнко – наш талановитий земляк і патріот»;
  • у напрямку «Із батьківської криниці» – пошукова група Луганського обласного центру дитячо-юнацького туризму і краєзнавства, вихованці гуртка «Юні етнографи» (керівник Куценко В.О.) з роботою «Вишивані Берегині Луганщини».

Вітаємо учасників призерів конкурсу та бажаємо їм нових творчих проектів та успіхів в їх реалізації!