Міжнародна Зелена школа у Первомайському індустріально-педагогічному коледжі



24 жовтня 2019 року в Первомайському індустріально-педагогічному коледжі (м. Рубіжне) відбувся фестиваль GREEN STREAM FEST, який був організований ГО «Відкрита політика» в рамках програми Let’s Open Green STrEAM за підтримки Посольства Литовської Республіки в Україні і Програми розвитку співпраці та підтримки демократії Міністерства закордонних справ Литви. Це перший виїзний захід Міжнародної зеленої школи, випускниками якої були студенти та викладачі коледжу.

Міжнародна зелена школа імені Клима Чурюмова це школа з «відкритими вікнами у майбутнє», де в атмосфері родинного затишку навчаються в лабораторіях просто неба. В ній вже 3 роки працює [не]школа для освітян. Метою є створення команди небайдужих для поширення інноваційної STrEAM освіти, в основі якої є цінності милосердя, відповідальності, поваги до національних традицій. Гасло Школи «Науку для миру, освіту з любов’ю кожному!»

У роботі тренінгу взяли участь представник Міністерства освіти і науки України Ірина Кравчук, ректор Луганського національного університету імені Тараса Шевченка Сергій Савченко, учні та вчителі шкіл, працівники закладів позашкільної освіти, студенти та викладачі закладів вищої освіти Луганської області.

Плідним результатом зустрічі стало підписання меморандуму про співпрацю між ГО «Відкрита політика» та Луганським національним університетом імені Тараса Шевченка.