Міжнародна конференція «Нова Українська Школа: Компетентності лідерства та менеджменту керівників опорних шкіл для підвищення якості освіти»



05 листопада 2019 року делегація освітян Луганщини взяла участь у Міжнародній конференції «Нова Українська Школа: Компетентності лідерства та менеджменту керівників опорних шкіл для підвищення якості освіти» в місті Києві, яку організовано Міністерством освіти і науки України разом із Австрійським координаційним центром у сфері освіти, науки і культури «Культурконтакт Австрія».

У фокусі даної конференції стояли роль керівництва опорного закладу освіти в процесі реформ та питання про те, як керівні команди і певні інструменти для розвитку якості освітньої діяльності, в тому числі стратегія розвитку школи, можуть допомогти в таких процесах.

Якість освіти в опорних школах та створення нових опорних закладів є одним з пріоритетів Міністерства освіти і науки України. Керівники цих закладів не лише мають впровадити реформу НУШ, а й забезпечити функціонування і розвиток опорного закладу. Щоб керувати цим процесом змін керівництву необхідні компетентності лідерства та менеджменту.

В ході конференції учасники працювали в секціях:

1) опорний заклад освіти: готовність та спроможність до змін;

2) фактори успіху опорної школи. Досвід Австрії

3) розвиток лідерства керівників опорних закладів загальної середньої освіти: командний підхід;

4) управлінський супровід діяльності опорних закладів в умовах реформи освітньої галузі.

У форматі круглого столу були обговорені питання в контексті змін:

1) опорна школа в умовах децентралізації;

2) якість освітньої діяльності;

3) розвиток опорного закладу освіти.