Міжнародний день рідної мови



«Мова – твого життя основа»,  під такою назвою пройшов музейний захід, присвячений дню рідної мови. Виставка дитячого мовного плакату та ужиткового мистецтва зібрала найкращі роботи вихованців  КЗ «Рубіжанська  обласна загальноосвітня санаторна школа-інтернат І-ІІІ ступенів», комплексу позашкільної роботи  та дитячої школи мистецтв. В  ці дні  ми святкуємо день рідної мови. Це всесвітнє свято було засноване з метою сприяння  багатому культурному та мовному розмаїттю. Музей представляє відвідувачам невелику кількість  дитячих робіт,  але кожна з них – перлина дитячої творчості.

Керівник музею О.М.Старікова підкреслила важливість таких заходів та познайомила відвідувачів з деякими історичними вражаючими фактами про українську мову.

Найкраще  любов до рідної мови можна висловити мовою творчості. Це і зробили вихованці та учасники  гуртків  Рубіжанської  обласної загальноосвітньої школи-інтернату (директор Ю.Небесний),  Комплексу позашкільної роботи (кер. Т. Набока), учні  Дитячої школи мистецтв (кер. О.Ганшина, викладач С.Бондар).

Але це не тільки  малюнки  та цікаві роботи, а й вірші та пісні про рідну мову. Дуже  завзято продемонстрували свої музичні та літературні таланти вихованці   школи-інтернату та СШ № 7.

На виставці немає переможців, всі роботи юних творців – найкращі. Тому дипломи за участь та невеличкі подарунки від депутатів міської ради були  дуже в нагоді.