Міжнародний Литовсько – Український проект молодих педагогів позашкільної освіти “Формула громадянина Європи”



З 7 по 11 вересня 2015 року в м. Вільнюс (Литва) відбувся семінар-тренінг для молодих викладачів позашкільних заходів України на тему “Формула громадянина Європи”. Навчання проводилося в рамках Міжнародного Литовсько-Українського проекту.

Нашу область представляла керівник секції “Хімія” комунального закладу «Луганська обласна мала академія наук учнівської молоді», доцент кафедри екології Інституту хімічних технологій Східноукраїнського національного університету ім. В. Даля (м. Рубіжне), кандидат технічних наук Кисельова – Логінова К.В. Основними організаторами проекту від української сторони були Інститут екології економіки і права, Національний педагогічний університет імені М. П. Драгоманова, Український державний центр позашкільної освіти; від литовської сторони – Центр дітей і молоді Литви. Мета проекту – розвиток двосторонніх литовсько-українських відносин у галузі позашкільної освіти, підготовки молодих педагогів системи позашкільної освіти на основі політики Східного партнерства. У рамках реалізації проекту відбулася поїздка і навчання у м. Вільнюс, ознайомлення із системою позашкільної освіти Литви, з діяльністю литовських позашкільних навчальних закладів тощо. Захід відбувся на базі Литовського центру дітей та молоді під керівництвом Валдаса Янкаускаса. Делегацію зустрічала та повсюди супроводжувала відповідальна за проект Йоланта Маркявичене. Результатом навчання повинні стати нові проекти, які будуть створені та реалізовані учасниками проекту вже в Україні. Наприкінці навчання делегатам видані сертифікати.

DSC_8224

DSC_7951

DSC_8240

DSC_8128 В рамках проекту, крім тренінгів та семінарів, делегація з України відвідала Міністерство освіти Литви, інформаційний центр Європарламенту у Литві, Литовський університет Едукології, а також зустрічалась з відомими у Литві політиками та суспільними діячами.