Міжнародний учнівський конкурс юних істориків «Лелека» в Луганській області



DSC03420У березня 2015 року у містах і районах Луганської області відбувся Міжнародний учнівський конкурс юних істориків «Лелека», який проводився з метою активізації вивчення історії, розвитку творчих здібностей учнів та їх патріотичного виховання.

Завдання конкурсу дозволили зазирнути в минуле нашого народу: в славні часи Київської держави, Запорізької Січі, в трагічні періоди Великой Вітчизняної війни, Чорнобиля та інші.

   

254 учні випробували свої знання з історії, демонструючи не лише теоретичні напрацювання, але й уміння порівнювати події вітчизняної та всесвітньої історії, вказувати авторів за відповідними цитатами з їх відомих праць.

IMG_1006 DSC03423

Згуртував юних істориків 5-11 класів загальноосвітніх навчальних закладів навколо конкурсу регіональний координаційний центр – Луганська обласна мала академія наук учнівської молоді, представники якої побажали юним історикам наполегливості, терпіння, впевненості, успіху, перемог та запросили їх до навчання в секціях малої академії наук.

За підсумками конкурсу, відповідно до набраних балів, учасники будуть нагороджені такими дипломами: «Золотий лелека» – за відмінний результат, «Срібний лелека» – за добрий, «Бронзовий лелека» – за достатній результат та «Сертифікат учасника».