Мій заклад освіти будує енергоефективну Україну!



8 вересня 2021 року Громадська організація «Школа енергоефективності» Energy Efficiency Education  оголосили старт Конкурсу проєктів «Мій заклад професійно-технічної освіти будує енергоефективну Україну!» за напрямом будівництво. Від кожного закладу до участі запрошувались  2 команди по 5 учасників. Кожну команду супроводжував викладач-куратор. За умовами Конкурсу учасники мали змогу обрати теми проєктів:

 «Зроби свій навчальний заклад енергоефективним!»;

«Зроби свою професію популярною!».

Захід проходив у рамках Тижнів Німеччини в Україні за підтримки проєкту GIZ «Просування енергоефективності та імплементації Директиви ЄС про енергоефективність в Україні», що реалізується за дорученням урядів Німеччини та Швейцарії. Партнерами конкурсу стали:

Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH;

Міністерство освіти і науки України;

Міністерство розвитку громад та територій України;

Бізнес-партнери – виробники енергоефективного обладнання та матеріалів;

Енерго-інноваційні хаби міст Харкова, Дніпра та Чернівців.

У конкурсі взяли участь 26 закладів професійної (професійно-технічної) освіти України.

Команда ДПТНЗ «Привільський професійний ліцей» стала фіналістом Конкурсу за темою «Зроби свою професію популярною!». У рамках Конкурсу учасники підготували  плакати та відеороліки для популяризації професії «Монтажник санітарно-технічних систем і устаткування» в сфері енергоефективного будівництва. 13 жовтня 2021 року відбувся захист проєктів. Фінальний онлайн-захід Конкурсу транслювався в Youtube у прямому ефірі. За підсумками Конкурсу були обрані кращі проєкти, визначено заклад професійно-технічної освіти, команди якого сумарно набрали найбільшу кількість балів. Переможці отримали подарунки від партнерів. У додаткових номінаціях Конкурсу команду ДПТНЗ «Привільський професійний ліцей» відзначили партнери GIZ, Міністерство освіти і науки України, Енерго-інноваційний хаб м. Дніпро.

Наразі популяризація робітничих професій у сфері енергоефективного будівництва та професійна орієнтація молоді, стимулювання здобувачів освіти до формування інноваційного бачення майбутнього свого закладу освіти є дуже актуальними. Конкурс дав поштовх появі нових ідей, знань та навичок у сфері енергоефективності.

Попереду багато нових викликів і перемог!