НАВЧАЛЬНО-ПРАКТИЧНИЙ СЕМІНАР ЩОДО ОРГАНІЗАЦІЇ НАУКОВО-ТЕХНІЧНОГО ОПРАЦЮВАННЯ ДОКУМЕНТІВ ЗАКЛАДІВ ОСВІТИ ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ



23 вересня 2021 року Державним архівом Луганської області проведено навчально-практичний семінар щодо організації науково-технічного опрацювання документів закладів освіти Луганської області.

У заході взяли участь директор Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Юрій Стецюк, голови експертних комісій, відповідальні за діловодство та архів 36 закладів освіти області. Директор Державного архіву Луганської області Вікторія Кривицька зазначила, що заклади освіти області займають особливе місце у системі джерел формування Національного архівного фонду та наголосила на необхідності своєчасного проведення експертизи цінності, науково-технічного опрацювання документів, створення умов їх зберігання. На семінарі були розглянуті питання про організацію діловодства, науково-технічного опрацювання документів, забезпечення їх збереженості та роботу експертних комісій закладів освіти; вимоги до формування та оформлення документів Національного архівного фонду та з кадрових питань; вимоги до складання описів справ, актів про вилучення для знищення документів, не внесених до Національного архівного фонду, інших елементів довідкового апарату; порядок надання матеріалів на розгляд експертних комісій архівних установ або експертно-перевірної комісії Державного архіву Луганської області. Для освітян було підготовлено презентацію, надано зразки зі складання та оформлення довідкового апарату, супровідних документів до них. На семінарі також були обговорені проблемні питання, що виникають під час здійснення науково-технічного опрацювання документів та шляхи їх усунення.