Нарада Департаменту освіти і науки облдержадміністрації з керівниками відділів (управлінь) освіти міських рад і райдержадміністрацій



13 квітня 2017 року  відбулася нарада Департаменту освіти і науки облдержадміністрації з керівниками відділів (управлінь) освіти міських рад і райдержадміністрацій.

Відкриваючи нараду, директор Департаменту Юрій Вікторових Стецюк привітав керівників органів освіти області з Великоднем і підкреслив,  що у ці святі дні праця на ниві освіти набуває особливого змісту та значення.

На нараді було розглянуто актуальні питання організації в Луганській області проведення зовнішнього незалежного оцінювання випускників загальноосвітніх навчальних закладів в 2017 році. Директор Департаменту Ю.В. Стецюк наголосив на необхідності створення  у пунктах проведення ЗНО максимально комфортних для учасників тестування умов, а також забезпечення підвезення випускників до місць проведення зовнішнього незалежного оцінювання. Ця робота повинна проводитися за сприяння органів державної влади та місцевого самоврядування.

Учасники наради обговорили особливості застосування нового  Положення про екстернат у загальноосвітніх навчальних закладах, яким врегульовано, яким врегульовано актуальну проблему  проходження в один рік атестації за курс базової та повної загальної середньої освіти та отримання документів про освіту державного зразка екстернами з тимчасово непідконтрольних територій.

Було розглянуто питання організованого закінчення 2016-2017 навчального року, організації роботи в 2017 році освітніх центрів «Донбас-Україна» в Луганській області, підготовки до літньої оздоровчої кампанії-2017, особливості інноваційного менеджменту сучасного дошкільного навчального закладу, а також перебіг конкурсного відбору загальноосвітніми навчальними закладами оригінал-макетів підручників для учнів 9-х класів.

           

Поза увагою керівників освітою не залишилися актуальні питання національно-патріотичного виховання дітей та молоді, зокрема, участі дітей у проекті «Луганщина у нас одна»  і мистецькій акції  «Мирне небо Луганщини».

Заступник директора Департаменту, начальник управління освіти  і науки Т.М. Ткачова звернула увагу керівників відділів (управлінь) освіти міських рад і райдержадміністрацій на дотримання у діяльності  вимог державного антикорупційного законодавства.